Alates neljapäevast oli Pärnu kesklinnas jõe ääres end sisse seadnud kogupereüritus ning reedest sai alguse kahepäevane üritus ekstreemspordihuvilistele. Kahjuks peab ikka ja jälle tõdema, et noorte vabaaja veetmine toob endaga kaasa ka ohjeldamatu alkoholitarbimise, teatas Pärnu politseiosakonna pressiesindaja.

Pärnu politseiosakonna ametnikud koostöös munitsipaalpolitseiga kontrollisid reede hilisõhtul noori peamiselt jõe ääres toimunud ürituse vahetus läheduses. Selle käigus tuvastati 25 seaduserikkuja poolt 26 rikkumist: 12 alaealist tarbis alkoholi, 9 alaealist omas tubakatoodet ning 5 tarbis seda.

Ajavahemikul 14.–15.08 toimetas politsei ürituste toimumispaigast ja selle lähedusest kainenema 23 alaealist, neist kümme olid tütarlapsed, 15.–16.08 toimetati kainenema kaks alaealist noormeest ja üks neiu. Peohoog ei vaibunud ka pühapäeval, siis vajas kainenemist 7 tütarlast.

Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkomissar Tõnu Kivis sõnas, et kainenemisele toimetatute puhul ei olnud kohe kindlasti tegemist vaid n-ö lõhnadega ja alkoholi proovimisega, vaid need isikud olid ikkagi konkreetselt joobes. Ta toonitas, et alaealistel on keelatud tarbida alkoholi ning tubakatooteid. Kivis tuletab lastevanematele meelde, et tundke huvi, kuidas ja kellega teie laps oma vaba aega veedab – toredat äraolemist saab nautida ka seaduserikkumiseta.