Lääne päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets ütles Delfile, et häirekeskus sai täna kell 19.50 teate, et Pärnus Liiva tänava juures, Konse motelli lähedal on inimene jõejääl. Jääle läinud inimesest andis teada mitu murelikku linnakodanikku, kes nägid meest jääl rullimas ja roomamas.

„Päästjad läksid kohale. Mees seisis 10–20 meetri kaugusel kaldast. Tal paluti ise mitte edasi tulla. Päästjad panid pinnaltpäästeülikonnad selga ja tõid ta kaldale,“ rääkis Saaremets.

Mees oli Saaremetsa sõnul ka vette vajunud ja üsna märg. Ilmselt oli ta jääaugust välja roninud ja end sealt eemale rullimas, kui helistajad teda märkasid. Märg mees anti üle kiirabile, kes ta üle vaatas. Edasi jäi temaga tegelema politsei.

Enese august eemale veeretamine on Saaremetsa sõnul õige tehnika, kuid jääle minemine pole enam mõistlik. „Pärnu jõgi on ikka auk-augus kinni juba,“ märkis ta.

Alates homsest on jääle minek keelatud ja võib algatada ka väärteomenetlust ja teha rahatrahvi neile, kes ei allu korraldusele jäält ära tulla.