19. septembril kella 15 ajal rünnati Pärnus Uus-Sauga tänaval 11-aastast poissi, keda löödi tömbi esemega pähe.

Poisi vigastused piirdusid pisemate marrastustega, raskemad tagajärjed hoidis ära see, et nooruk kandis rattakiivrit - kiiver oli rünnaku tõttu aga korralikult kannatada saanud. "Meedikud vaatasid poisi üle ja lubasid ta koju," täpsustas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

Politsei pidas kinni rünnaku toime pannud 34-aastase mehe ja ta toimetati raviasutusse. Tervislikel põhjustel ei ole olnud võimalik kahtlustatavat ka üle kuulata ning teo motiiv ei ole teada. "Hetkel on teada see, et poiss teda rünnanud meest ei tundnud," täpsustas Erm.

Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Antud sündmuse osas on alustatud kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel.

Politsei tänas poisile appi läinud meest

Ründaja kinnipidamisel oli politseile suureks abiks 34-aastane Erko. Täna kutsuti ta Pärnu politseijaoskonda kus jaoskonna juht Andres Sinimeri teda tänas. "Oskus ja tahe märgata ning hädasolijale appi minna, on just need omadused, mis inimesi liidavad. See teeb headest inimestest suurepärased inimesed, keda tuuakse eeskujuks ja kelle moodi tahetakse olla. Mul oli Erko kätt surudes kindel tunne, sest tema tegu on kahtlemata tunnustamist väärt. Sellist käitumist ootame kõik, kui ollakse sattunud ründe ohvriks," ütles Sinimeri.

Politseijaoskonna juht paneb inimestele südamele, et korrarikkumist märgates ja sekkudes tuleks veenduda, et ennast ohtu ei panda.

Lapse ründamisse sekkunud mees jäi ise oma kirjeldustes tagasihoidlikuks. "Sellel hetkel ei kahelnud ma hetkekski ja ruttasin lapsele appi," sõnas Erko.

Politsei palub juhtumi täpsete asjaolude väljaselgitamiseks tähelepanelike inimeste abi. Kõigil, kes nägid juhtumit pealt või omavad selle kohta rohkem informatsiooni palume ühendust võtta telefonidel 444 6665 või 513 1599.