Kolmapäeval-neljapäeval kontrollisid politseinikud koostöös sisekaitseakadeemia kadettidega Pärnu koolide vahetus läheduses suitsetamist. Tabati 47 rikkujat, kellest 42 olid alaealised. Kokku fikseeriti 56 rikkumist, millest 36 juhul oli tegemist alaealise suitsetamisega, 9 juhul alaealise poolt sigareti omamisega, 5 juhul täisealise poolt kooliterritooriumil suitsetamisega ning 6 juhul karistusseadustiku rikkumistega ehk politseile valede isikuandmete esitamisega ja politsei korralduse eiramisega, teatas Delfile Lääne politsei pressiesindaja.
 
Tubakaseadus keelab alaealisel suitsetada ja tubakatoodet omada. Mõlema rikkumise puhul näeb seadus ette rahatrahvi 180–600 krooni. Samuti keelab tubakaseadus suitsetamise kooliterritooriumil, mis kehtib ka täisealistele ning karistus antud keelu rikkumise eest on 180–1200 krooni.

Reede õhtul kella kaheksast kuni kella üheni öösel avastati 16 seaduserikkujat, kellest 13 olid alaealised. Kokku fikseeriti 20 rikkumist, millest 14 juhul oli tegemist alkoholiseaduse ja tubakaseaduse rikkumisega alaealise poolt ning 3 juhul karistusseadustiku ja 2 juhul liiklusseaduse rikkumisega. Tuvastati ka 1 narkootilise aine tarvitaja.

Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkonstaabel Nurmely Mitrahovitš sõnas, et kuigi kolmel päeval läbiviidud operatsioonide tulemusel avastati suur hulk rikkujaid, võib tulemusega rahule jääda eelkõige sellepärast, et sellel aastal on alaealiste õigusrikkumised hakanud vähenema.

Mitrahovitš tõi välja ühe näite reede õhtust, kui kaks alaealist hakkasid politseid nähes ära jooksma, kuid allusid siiski politseinike korraldusele seisma jääda – noorukid ütlesid hiljem, et nad teavad, et politsei antud korralduse eiramine võib kaasa tuua kopsaka trahvi. „Nii see on tõepoolest: karistus sellise teo eest on 180–12 000 krooni või arest,“ ütles Mitrahovitš.