Eile, 12. juulil kell 17.50 anti politseile teada, et vanemad ei leia Tori vallas Selja külas maja terrassi juures mänginud 2-aastast last. Kella 17 paiku oli laps mänginud maja ees ja viis minutit hiljem lapsevanem enam poissi ei näinud. Omade jõududega alustati otsinguid, kuid pingutustele vaatamata ei suudetud last lähikonnast leida.

Kell 18.15 jõudis sündmuskohale piirkonnapolitseinik, kes alustas otsingute koordineerimisega. Lähikonna metsas alustas otsinguid esimene ahelik. Sündmuskohale kutsuti täiendavad politseijõud koos teenistuskoertega. Lisaks sellele olid kaasatud kohalikud elanikud ja jahimehed.

Kell 19.45 leidsid otsingutel vabatahtlikult abistanud jahimehed Murru teelt lapse jalajälje. Jälgi mööda minnes leiti laps kell 20.15 Murru külas talu hoovist, mis on lapse kodust umbes 3 kilomeetri kaugusel. Kiirabi kontrollis väikese matkaselli tervist ja temaga oli kõik korras.

Piirkonnapolitseinik Piret Dreimann sõnul pani kogukonna tahe abistama teda uhkust tundma piirkonna inimeste üle. „Mul on hea meel, et elanikkond nii aktiivselt kaasa lõi ja nii rohkearvuliselt otsingutesse panustas. Tänan kõiki inimesi, kes perele ja politseile appi tulid ning väikese matkaselli turvaliselt koju aitasid,“ ütles Dreimann

Ühtlasi tuletab piirkonnapolitseinik kõigile meelde, et laste tegemistel tasub järjepidevalt silma peal hoida. „Loomulikult ei ole võimalik kõiki ohte ennetada, aga lapsevanemad peavad andma endast parima, et ohud oleks viidud miinimumini,“ lisas Dreimann.

Kokku oli otsingutega seotud 20 politseiametnikku ja 62 vabatahtlikku. Lisaks teenistuskoerad ja helikopter. Kogunenud oli ka ESTSAR vabatahtlike rühm.