Rannavalve asus mehele koheselt esmaabi osutama, kuid mees suri nende pingutustest hoolimata, selgitas lääne prefektuuri pressiesindaja Kerstin Meresma Delfile.

Sündmuskohale saabunud politseinikud selgitasid, et tegu on 79-aastase mehega. Mehe täpse surma põhjuse selgitab ekspertiis.

Pärnu rannas valvava turvafirma G4S pressiesindaja Reimo Raja sõnul oli tegemist Soome kodanikuga, kes oli vees teadvuse kaotanud ja tema elustamine tulemust ei andnud.

Aloha surfiklubi töötaja oli näinud, kuidas poidega piiratud ujumisalast väljas, surfarite alas üritab üks veesolija tuua kalda poole teadvuseta meesterahvast ja kutsub abi. Surfiklubis töötav naine jooksis kohe appi, aitas teadvuseta mehe kaldale transportida ja alustas tema elustamisega. Talle tuli appi rannas olnud soomlanna, kellega koos tehti mehele südamemassaaži.

"Saades juhtunust info kiirustasid vetelpäästjad kiirustasid kohe appi ja jätkasid kannatanu elustamist. Paari minutiga saabus kiirabi, kellega koostöös prooviti 80aastase mehe süda tööle saada. Kahjuks ei õnnestunud meest elustada ja kell 13.10 tunnistati ta surnuks," teatas Raja.

Hukkunud mees oli vees olnud koos umbes samaealise tuttavaga ja kadus ühel hetkel vee alla. Hukkunud mehel olevat tema tuttava sõnul olnud mitmeid tervisemuresid. Vesi oli õnnetuse toimumiskohas kuni poolteist meetrit sügav.

G4S rannavalve avaldab hukkunu lähedastele sügavat kaastunnet.

Vetelpäästjad tuletavad meelde, et ujuma minnes tuleb jääda poidega piiratud ujumisalasse. Samuti peab tähelepanelik olema enda tervisliku seisundi suhtes. Kui rannakülastajat tabab ujumise ajal ootamatult terviserike, siis satub inimene uppumisohtu ka madalas vees.