Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse juhtivkonstaabel Kätlin Alvela sõnas, et politseioperatsioonid korraldati üle linna ning, kuna kontrolliti ka populaarsemaid noorte kogunemiskohti, siis andis see päris hea ülevaate, millega noored oma aega sisustavad, teatas Pärnu politsei pressiesindaja.

Alvela sõnul on äärmiselt kahetsusväärne, et mitmed rikkujad olid alla 14-aastased ning nende edasise saatuse otsustab juba alaealiste komisjon. Ta toonitas, et ikka ja jälle tuleb kokku puutuda tõsiasjaga, et vanemad ei tea, millega nende lapsed tegelevad ning kus viibivad.

„Vanemate hämmastus on alati suur, kui neil palutakse oma purjus teismelisele kainestusmajja järele tulla. Vanemad peavad leidma selle aja, et enam tähelepanu pöörata oma laste tegemistele,“ lisas Alvela.

Pärnu politsei kontrollis neljapäeva päeval ja reede hilisõhtul korraldatud politseioperatsioonidel 179 isikut, kellest 69 panid toime erinevaid õigusrikkumisi.

Tubakatooteid tarvitasid 39, omasid 15, joobes oli 19 alaealist. 5 täiskasvanut suitsetasid kooli territooriumil ning kahe alaealise suhtes alustati kriminaalmenetlus valeandmete esitamise suhtes.