Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesmenti sõnutsi otsiti meest 62-aastast Aleksandrit laupäeval ja pühapäeval lennusalga kopteri ning merepäästepatrulliga.

"Esmaspäevasel otsingul merepäästepatrull ja eile kaasati ka lennuk. Ühtlasi suheldi lahel käinud kalastajatega ja koguti informatsiooni mehe võimaliku liikumise kohta. Õhuvaatlusel keskenduti lahvandustega piirkondadele, kuhu merepäästjad oma tehnikaga ligi ei pääsenud," rääkis Leesment Delfile.

"Loomulikult ootame tol päeval jääl liikunud inimeste tähelepanekuid näiteks leitud esemetest või võimalikest läbivajumise kohtadest, et selgitada välja kadunud mehe asukoht," lisas Leesment.

21. veebruaril kell 20.42 anti häirekeskusele teada, et Pärnu lahel Reiu kandis jäi kadunuduks 62-aastane kalastaja. Teataja andmetel oli mees läinud jääle mootorsaaniga, millel oli järelhaagis ja teadaolevalt ei kasutanud kalastaja eririietust, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Sündmusele reageerisid Pärnu politseijaoskonna merepäästepatrull ja politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopter.

Sündmuskohale jõudnud politseiametnikud leidsid kaldalt kadunud mehe sõiduauto koos treileriga. Politseiametnike sõnul olid jääolud kadumise piirkonnas väga halvad. Sama kinnitasid ka vaatlust teinud kopterimeeskonna liikmed.

Kadunud mehe otsingud lõpetati pärast südaööd ja algasid pühapäeval uuesti. Mees on endiselt leidmata.