Eelmise aasta 6. novembril sõitis Pärnu-Jaagupi koolitüdruk Andra klassiga Pärnu Endla teatrisse "Väikest nõida" vaatama. Tagasiteel soovis Andra seni teadmata põhjusel bussist varem väljuda ning minna maha Urke peatuses, mis asub Andra kodust 5 kilomeetri kaugusel.

Õpetaja sõnul puudus varasem kokkulepe lapsevanemaga selle osas, kus Andra bussist lahkub ning selle tõttu ei kahelnud ta, lubades lapsel varem väljuda. Pimedal õhtul kodu poole kõndides juhtus Andraga aga õnnetus, ta jäi auto alla ja hukkus.

Andra pere usub, et vastuseta küsimusi on liiga palju ning leiab, et kooli juhtkond peaks tagasi astuma. Kool aga usub, et ema-isa elavad leina välja neid süüdistades.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi kinnitusel on Andral bussist varem lahkuda lubanud õpetaja ning kooli osas alustatud kriminaalmenetlus, mis kestab seni.

"Kriminaalmenetlus jätkub karistusseadustiku § 13 ja 117 lg 1 alusel, mis tähendab, et uuritakse, kas keegi jättis tegemata midagi niisugust, mis oli tema kohustus ja mis on kriminaalkorras karistatav," kommenteeris Erm.

Sisuliselt uuritakse, kas keegi põhjustas tegevusetusega ettevaatamatusest inimese surma. Surma põhjustamise eest ettevaatamatusest saab Ermi sõnul süüdimõistmisel kohtus karistada kuni kolmeaastase vangistusega.

Tüdruku alla ajanud autojuhi osas lõpetati prokuratuuri teatel menetlus, kuna uurimise käigus ei tuvastanud eksperdid liikluseeskirjade rikkumist ning jõudsid järeldusele, et autojuhil polnud võimalik õnnetust ära hoida.

Andra pere on juba teatanud, et kavatseb autojuhi õigeks tunnistamise vaidlustada.