Eile otsustas Harju Maakohus 20 päevaks kinni pidada 18-aastase noormehe, kes eiras 15. oktoobri õhtul korduvalt politsei peatumismärguannet, põhjustades sellega ohtliku tagaajamise.

Liiklusjärelevalvekeskuse vanemväärteomenetleja Raul Annuka sõnul sai mittepeatumine alguse Sauelt, patrull kaotas auto silmist Paldiski väikestel tänavatel. Politsei eest esmalt pääsenud juhi suhtes alustati menetlust, mille käigus selgitati välja, et tegu on noormehega, kes oli alles kaks kuud varem juhtimiselt kõrvaldatud.

"Materjal saadeti karistuse määramiseks kohtusse ning kohtuotsuse kohaselt tuleb juhil kanda ära arest 20 päeva. Arvestades asjaolu, et tegemist oli õpilasega, siis anti talle õigus arest ära kanda osade kaupa," kommenteeris Annuka.

Noormehe kohtus antud ütluste kohaselt peab ta ennast heaks juhiks, vaatamata asjaolule, et on kolm korda Transpordiameti (Maanteeamet) sõidueksamilt läbi kukkunud.

Liiklusjärelvalvekeskus tuletab liiklejatele meelde, et kohustusliku peatumismärguande eiramine on üks raskemaid rikkumisi, sest juht seab lisaks endale ohtu ka teised liiklejad ning ka esialgne pääsemine ei tähenda seda, et nüüd võib asja unustada ja karistust sellele ei järgne.