„Seni kogutud tõendid annavad aluse põhjendatud kuriteokahtluseks. Et välistada võimalust, et kahtlustatavad jätkaksid kuritegudega, näiteks tõendite kõrvaldamise või tunnistajate mõjutamisega, taotles prokuratuur kohtult kahe kahtlustatava vahistamist,“ ütles prokurör Küllike Kask. Eile rahuldas kohus prokuratuuri taotluse ja võttis mõlemad mehed üheks kuuks vahi alla. Kolmas kahtlustatav vabastati pärast esmaseid menetlustoiminguid.

Teisipäeval otsis keskkriminaalpolitsei läbi prügifirma Paikre ning osaühingu Koguja kasutuses olevad kontoriruumid. Läbiotsimiste käigus otsiti tõendeid, mis võimaldaksid kinnitada või ümber lükata kahtlust, et Paikre juhataja ja arendusjuht ning osaühingu Koguja juhataja on omastanud suures koguses linnale kuuluva prügiettevõtte varasid. Läbiotsimiste järel esitati kolmele mehele kahtlustus suures ulatuses omastamises grupiviisiliselt. Samuti kahtlustatakse omastamises üht juriidilist isikut, osaühingut Koguja. Paikre arendusjuhti kahtlustatakse ka altkäemaksu võtmises.

„Kohaliku omavalitsuse ja selle ettevõtete vahendid on mõeldud avaliku elu paremaks muutmiseks. Avalikus sektoris töötavad inimesed ei tohi otsuse tegemisel lähtuda erahuvist, sest see vähendab ausat konkurentsi ja parima teenuse saamise võimalikkust. Kahju saajaks on korruptsioonijuhtumi korral alati elanikud ning kannatavad ka oma tööd ausalt tegevad kolleegid. Soovitame omavalitsustel tõhustada ettevõtete majandustegevuse kontrolli, et ebaseaduslikku tegevust ennetada ja ära hoida,“ lisas keskkriminaalpolitsei juht Mati Ombler.

Kriminaalmenetluse huvides ei ole võimalik kahtlustuste sisu täpsemalt avada.

Kriminaalasja eeluurimist viib läbi Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Lääne Ringkonnaprokuratuur.