Eile kell 13.19 sai häirekeskus teate, et Pärnus Liiva tänaval oli hätta sattunud korstnapühkija: redel oli katki läinud ning mees ei saanud enam katuselt alla.

Tegemist oli eramajaga, kuhu korstnapühkija tööd tegema kutsuti. Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais täpsustas, et iga majaomaniku kohustus on tagada korstnapühkijale turvaline ja korralik juurdepääs korstnale. Enamasti tagab juurdepääse korralik redel. "Mõned redelid on olnud aastaid välitingimustes, mistõttu võivad muutuda ohtlikuks. Majaomaniku kohustus on tagada korstjapühkijale töökorras redel," kommenteeris Kais.

Tuleohutuse seadus täpsustab, et ehitise valdaja peab võimaldama korstnapühkija juurdepääsu ahju, kamina või pliidi ning korstna ja ühenduslõõri puhastamiseks vajalikesse ruumidesse või ehitise osale ning tagama nendele juurdepääsuks vajalikud vahendid.

Kaisi sõnul oleks juhtunu võinud väga halvasti lõppeda - õnneks märgati katkist treppi õigeaegselt ning juhtunust teavitati päästjaid. Teataja sõnul oli redel katki läinud ning mees ei saanud enam katuselt alla. Kohale saabunud päästjad aitasid korstnapühkija katuselt alla.

"Et korstnapühkija saaks inimeste ohutuse eest seista, tagage ka talle ohutu juurdepääs korstnale," märkis Kais.