Põhja päästekeskus

Tugeva tuulega seoses oli Tallinnas ja Harjumaal eile päästjatel palju väljakutseid. Alates hommikul 9.45-st kuni õhtul 18.13-ni käisid päästjad 36 korral lahendamas loodusjõududest põhjustatud sündmusi. Eriti tihe oli päeva esimene pool, pärastlõunal tuul rauges. Uusi loodusjõududest põhjustatud sündmuseid hilisõhtul, öösel või hommikul juurde tulnud pole.
Peamiselt käisid päästjad taaskord eemaldamas teedele ja elektriliinidele murdunud puid ning oksi. Päris palju tuli alla võtta ka ohtlikult rippuvaid akna- ja katuseplekke ning reklaamplakateid.

Eile kell 10.39 teatati, et Tallinnas Lastekodu tänaval on pooleks murdunud ja tänu sellele ohtlikuks muutunud katlamaja metallist korsten. Päästjad piirasid ala ning kutsusid kohale rasketehnika, mis lõikas varisemisohtliku korstna tükkideks ja võttis ohutult alla. Tööde ajaks oli lõpetanud töö samas hoones asuv apteek, sündmuskohal oli suletud ka liiklus.

Raasiku vallas Tõhelgi külas kustutasid päästjad südapäeva paiku ka pinnast ja võsa, sest kõrgepingeliin oli elektriposti murdumise tõttu kukkunud maha, purunenud ning põhjustanud põlengu. Õnneks inimesed loodusjõududest põhjustatud sündmustes viga ei saanud ning vähemalt täna paistab ilm olevat taas tavapärane.

Lõuna päästekeskus

Jõgevamaa
7. detsembril käisid päästjad Jõgeval Seemne tänaval ja Kalda tänaval ning Pajusi külas eemaldamas teele kukkunud puid.

Põlvamaa
7. detsembril oli päästjatel kümme väljakutset, kus teele langenud puud takistasid liiklust või olid ohtlikud elektriliinidele ning hoonetele. Põlva linnas Pihlaka tänavas oli tuul lahti kangutanud katusepleki.

Tartumaa
7. detsembril sai häirekeskuse kaheksa väljakutset seoses hoonetele ohtlike või teele kukkunud puudega. Meeksi vallas Parapalu külas süttis liinidele vajunud puu, mis kustus peale voolu välja lülitamist.

Valgamaa
7. detsembril käisid päästjad neljal korral kõrvaldamas teele kukkunud puid.

Viljandimaa
7. detsembril käisid päästjad Abja vallas Abjaku külas ja Umbsoo külas ning Halliste vallas Uue-Kariste külas eemaldamas teele kukkunud puid.

7. detsembril kl 10.04 oli väljakutse Kõpu valda Iia külla, kus maha kukkunud elektriliinidest oli posti ümbruses süttinud natuke pinnast.

Võrumaa
7. detsembril oli päästjatel kolm väljakutset seoses ohtlike puudega.

Lääne päästekeskus

Saaremaa:
7. detsembril kell 8.17 said päästjad väljakutse Orissaare valda Raugu külla, kus oli puu teele kukkunud. Päästjad eemaldasid puu teelt.

7. detsembril kell 10.38 said päästjad väljakutse Kihelkonna valda Virita külla, kus oli suur kuusk üle tee. Päästjad vabastasid tee.

Raplamaa:
7. detsembril kell 8.13 said päästjad väljakutse Kaiu valda Vaopere külla, kus oli puu teele kukkunud. Päästjad eemaldasid puu teelt.

7. detsembril kell 13.35 teatati häirekeskusele, et Raikküla vallas Koikse külas oli kukkunud kuusk elektriliinide peale ja teele. Päästjad vabastasid tee.

7. detsembril kell 13.38 teatati häirekeskusele, et kuusk oli sõiduteele kukkunud. Päästjad vabastasid tee.

Pärnumaa:
7. detsembril kell 8.22 said päästjad väljakutse Vändra valda Kurja külla, kus oli puu üle tee kukkunud, päästjad vabastasid tee.

7. detsembril kell 12.56 teatati häirekeskusele, et Saarde vallas Tihemetsas oli puu teele kukkunud ja takistas liiklust. Kilingi-Nõmme päästjad eemaldasid puu teelt.

7. detsembril kell 19.08 said päästjad väljakutse Tahkuranna valda Uulu, kus oli oht, et puu võib kukkuda maja peale ning inimestel endal ei olnud võimalust puud eemaldada. Päästjad langetasid ohtlikud puud.

Läänemaa:
7. detsembril kell 10.28 teatati häirekeskusele, et Nõva vallas Variku külas oli puu teel. Päästjad eemaldasid puu teelt.

Järvamaa:
7. detsembril kell 9.15 teatati häirekeskusele, et Türi vallas Väljaotsa külas oli puu risti üle tee. Päästjad eemaldasid puu teelt.

Hiiumaa:
7. detsembril kell 8.25 teatati häirekeskusele, et Käina vallas Jõekülas on puu langenud teele. Päästjad eemaldasid puu teelt.

7. detsembril kell 8.38 said päästjad väljakutse Emmaste valda Nurste külla, kus oli puu risti üle tee, päästjad vabastasid tee.

7. detsembril kell 12.12 said päästjad väljakutse Käina valda Lelu külla, kus oli kaks puud teel. Päästjad eemaldasid puud.

Ida päästekeskus

Ida-Virumaa
Tugeva tuule tõttu said päästjad eile Ida-Virumaale kokku 6 väljakutset, kus valdavalt oli tarvis koristada teedele mahalangenud puid.

Lääne-Virumaa
Lääne-Virumaal oli tugeva tuule tõttu sündmustele kokku 10 väljakutset.