Projekti üks eesmärk on lastele päästja väljanägemise tutvustamine. Tööriietes, kiivri ja hapnikumaskiga päästja võib väikelapses tõsist hirmu tekitada. Seetõttu on oluline, et laps teaks, et „kole maskis olevus“ on talle appi tulnud ning et riiete ja varustuse all on tavaline inimene, teatas päästeamet.

Päästjad õpetavad lastele, et ohu korral on alati esmalt mõistlik täiskasvanu appi kutsuda või kui kedagi pole, siis ruumist kiiresti väljuda. Nad seletavad, mis number on 112 ja kuidas hädaabinumbril helistada. Nad tuletavad lastele meelde, miks ei tohi tikkudega mängida ega küünalt järelevalveta jätta, ja näitavad, kui kiiresti üks või teine materjal põlema süttib.

Teema, mis veel lihtsalt ja eakohaselt käsitlust leiab, on evakuatsioon ruumist nii kodus kui lasteaias. Päästjad on näinud, et lapsed poevad tulekahju puhkedes ruumist väljumise asemel peitu kas voodi alla või kappi ning on seal liikumatult ja hiirvaikselt. Nii on raske neid suitsu täis ruumist üles leida.

Lahti seletatakse seegi, mis on suitsuandur, kuidas see töötab ja kus see kodus peaks paiknema. Külastuse lõpus tutvustavad päästjad lastele tuletõrjeautot ja selle varustust.

Projektis osaleb 12 PEPK-i komandot: Kesklinna, Lilleküla, Nõmme, Kopli, Keila, Assaku, Paldiski, Pirita, Muuga, Kehra, Loksa ja Kose. Lapsi ei õpeta ainult päästjad, vaid ettevõtmisse on kaasatud kogu komando, sealhulgas komandopealik, meeskonnavanemad ja rühmapealikud.

Kolmandat aastat korraldatavat ettevõtmist koordineerib PEPK-i ennetustöö büroo, mille juhataja Dagi Dorbeki arvates on projekt põnev väljakutse igapäevaselt operatiivtööga tegelevatele päästjatele, kelle õpetussõnu lapsed väga tõsiselt võtavad ja huviga kuulavad.

Lasteaedade soov projektis osaleda oli väga suur. „Huvi päästjate küllatuleku vastu oli suurem, kui päästjate võimalus igapäevase põhitöö kõrvalt lapsi koolitamas käia,“ nendib Dorbek, pakkudes „Nublu aitab“ projektist välja jäänud lasteaedadele hoopis välja võimaluse külastada ise päästjaid lähimas komandos eelnevalt kokku lepitud ajal.