Päästeametnikud käisid tuleohutust hindamas ühtekokku kaheksas Ida-Virumaa toitlustus- ja meelelahutusasutuses. Reidi käigus tuvastati tuleohutusnõuete rikkumine Jõhvi vallas ühel ettevõttel neljast kontrollitud meelelahutusasutusest ning sellega seoses algatati väärteomenetlus. Seevastu Narvas vastasid neljast kontrollitud asutusest evakuatsiooninõuetele seekord kõik ettevõtted.

Ida päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelvalve alal Marti Siimu sõnul reageerib päästekeskus kõigile tuvastatud rikkumistele ning väärteo koosseisu ilmnemisel võtab rikkujad vastutusele.

„Tuleohutusnõuete täitmine on hoonete omanike ja valdajate kohustus ning asutusi külastavate inimeste turvalisuse tagamise eest vastutavad nemad,“ rõhutas Marti Siim.

Võib öelda, et olukord Ida-Virumaa meelelahutusasutustes on oluliselt paranenud möödunud aastaga võrreldes, kui tuleohutusnõuetele vastasid vaid pooled kontrollitud asutustest.

Aastate jooksul tuvastatud rikkumised on sarnast laadi. Peamised tuleohutusnõuete rikkumised on evakuatsioonipääsude lukustamine ja evakuatsioonitee ummistamine s.t tulekahju või muu õnnetuse korral pole inimestel võimalik hoonest ohutult väljuda.

Tuleohutuse seadusest tulenevalt peab ehitises olema tagatud evakuatsioon ning kergesti läbitav evakuatsioonitee.

Tuleohutusnõuete täitmist kontrollivaid reide plaanib Ida päästekeskus korraldada ka edaspidi.