21. aprillil kell 14:36 teatati kulupõlengust Saaremaal Pihtla vallas Vanamõisa külas. Päästjate saabudes selgus, et põles ca 3 hektarit põldu, kulupõleng oli arvatavalt alguse saanud lõkkest lendunud sädemest.

21. aprillil kell 14.25 põles Kehtna alevikus kulu ca 700 ruutmeetril. Kulupõleng sai arvatavalt alguse järelevalveta jäetud lõkkest.

20. aprillil kell 17.46 kustutasid päästjad kulupõlengu Hagudi alevikus.

19. aprillil kell 16.06 teatati tulekahjust Kehtna vallas Ohekatku külas, kus põles elumaja. Päästjate välja sõites anti ka telefonist lisainfot, et maja põleb lahtise leegiga. Elumaja hävis tules täielikult, püsti jäid söestunud seinad. Elumajaga kokku ehitatud garaaži tulekahju ei levinud, samuti päästeti garaažis olnud sõiduauto. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud, tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.

21. aprillil kell 18.50 põles Pärnus Karja tänaval puu, mille päästjad kustutasid.

21. aprillil kell 16.57 teatati kulupõlengust Tõstamaa vallas Päraküla külas, enne päästjate kohale jõudmist helistati samast tagasi ja öeldi, et kulupõleng kustutati ise ning päästjate abi ei vajata.

21. aprillil kella 16 sai häirekeskus teate, et Tori vallas Selja külas on heinamaal põlenud kulu, põlengukoha avastanud naaber leidis sündmuskohalt hukkunud 1926. aastal sündinud põletushaavu saanud naise. Põleng oli selleks hetkeks kustunud ja päästjate abi ei vajatud. Surnukeha saadeti lahangule.

20. aprillil kell 16.08 põles Halinga vallas Tarva külas tahm elumaja suitsulõõris.

20. aprillil kell 12.50 teatati häirekeskusele, et Audru vallas Saulepa külas on inimene merejääl hätta sattunud. Päästjate saabudes segus, et inimene oli vette vajunud, kuid kalda ligidal. Pinnaltpäästjad tõid mehe kaldale ja andsid üle kiirabile. Samal ajal teatati, et Valgerannas on merejääl veel kolm inimest, kes ei saanud jäälahvanduse tõttu enam ise tagasi kaldale. Mehed toodi piirivalve paadiga kaldale.

19. aprillil kell 16.01 teatati kulupõlengust Audru vallas Kõima külas. Päästjate saabudes põles kulu ca 10 ruutmeetril, kokku oli põlenud ala aga 600 ruutmeetri ulatuses.

19. aprillil kell 15.44 põles Pärnus Riia maantee ääres kulu 25 ruutmeetril.

21. aprillil kell 13.15 teatati kulupõlengust Hanila vallas Pajumaa külas, kus põles kokku ca 1,5 hektarit kulu. Kulupõleng sai arvatavalt alguse lõkkest.

21. aprillil kell 15.29 kustutasid päästjad Roosna-Alliku vallas viisu külas kulupõlengu, mis oli alguse saanud lõkkest.

21. aprillil kell 13.12 kustutasid päästjad kulupõlengu Koeru vallas Laaneotsa külas. Kulupõleng oli alguse saanud põllule tehtud lõkkest.

21. aprillil kell 17.37 teatati, et Pühalepa vallas Hausma külas põleb kulu, mis sai alguse lõkkest. Enne päästjate välja sõitmist saadi aga kohapealt info, et põleng on kustutatud ja abi ei vajata.

21. aprillil kell 12.53 põles Käina vallas Nõmme külas kulu paarikümnel ruutmeetril. põleng sai arvatavalt alguse lõkkest.

21. aprillil kell 12.52 põles Pühalepa vallas Vahtrepa külas kulu 200 ruutmeetril

19. aprillil kella 13.45 paiku teostasid päästjad järelkustutust Laekvere vallas Rohu külas, kus oli süttinud varem põlenud majavaremed.

20. aprillil kella 10.23 käisid päästjad järelkustutust teostamas Laekvere vallas Rohu külas, kus seekord põles majast alles jäänud sein.

20. aprillil kella 19.29 ajal põles Haljala vallas Aaspere külas vana saunahoone.

21. aprillil kell 22.53 kustutasid päästjad Väike-Maarja vallas Ebavere külas järelvalveta põleva lõkke (suurusega 3x5m), mis oli ohtlikult lähedal puuvirnale.

19. aprillil tegid demineerijad kahjutuks Vaivara vallas Olgina alevikus ja Auvere metsast leitud lõhkekehad.

20. aprillil kell 00.03 põles Jõhvi vallas Tammiku alevikus Tamme tänava elumaja katus ja pööning lahtise leegiga. Sündmuskohale sõitsid päästemeeskonnad Jõhvi, Sillamäe, Kohtla-Järve ja Iisaku päästekomandodest, operatiivkorrapidaja ja kiirabiauto. Päästjate saabumise ajaks olid majaelanikud (ema ja laps) omal jõul välja pääsenud, arstiabi nad ei vajanud. Tules hävis maja teine korrus ja katus. Päästjad hoidsid ära tule leviku lähedal asuvatele majadele. Tulekahju kustutati kella 03.12ks. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

20. aprillil kell 04.22 kõrbes toit korterelamus Vaivara vallas Olgina alevikus Narva maanteel asuvas kortermajas. Korteris maganud mees meditsiinilist abi ei vajanud.

20. aprillil kell 20.44 põles Narva linnas Kulgu tänaval mahajäetud maja teisel korrusel praht.

20. aprillil tegid demineerijad kahjutuks Narvast kaevetöödel leitud lõhkekeha.

21. aprillil suri Narva haiglas 18.04.2013 Narvas Rahu tänaval aset leidnud korteritulekahjus vigastada saanud vanem naisterahvas.

Tulekahjust Narva linnas Rahu tänaval korterelamus teatati häirekeskusele 18.04 kell 12.03. Päästjate sündmuskohale jõudes oli trepikoda paksult suitsu täis. Selgus, et ühes kolmandal korrusel asuvas korteris põles diivan. Päästjad tõid korterist välja vanema naisterahva ja andsid ta esmaabi andmiseks üle meedikutele. Naine toimetati kiirabiautoga haiglasse, kus ta 21. aprilli pealelõunal suri.

21. aprillil kell 16.24 teatati tulekahjust Vaivara vallas Auvere külas, kus põles ühekordses puidust elumajas tuba, mida elanik ise oli asunud kustutama. Päästjad lõpetasid põlengu kustutamise ja tuulutasid ruumid kella 17.23ks. Inimesed vigastada ei saanud.

21. aprillil tegid demineerijad kahjutuks Vaivara vallast Auvere külast leitud lõhkekeha.

22. aprillil kell 00.11 teatati häirekeskusele, et Narva linnas Kreenholmi tänaval korterelamus on trepikojas tunda suitsulõhna. Päästjate kohale jõudes selgus, et ühes korteris oli kõrbenud pliidil toit. Päästjad tuulutasid trepikoja. Inimesed vigastada ei saanud.

22. aprillil kella 00.25 ajal kustutasid päästjad Narva linnas Joala tänaval Gerassimovi pargis põleva puidust kioski (suurusega 3x2 m).

22. aprillil kella 03.17 ajal põles Narva linnas Kreenholmi tänaval praht, millest süttis prügikonteiner.

Päästeamet tuletab meelde, et kulupõletamine on Eestis aastaringselt keelatud, sest kulutuli on hävitav ja ohtlik - kulu põletamise käigus on süttinud metsad, see on maha põletanud hooneid ja seeläbi hukkunud inimesi.

Lõkke tegemisel tuleb järgida tuleohutusnõudeid – pinnas tuleb kuluheinast puhastada, lõkkekoht ümbritseda mittepõleva materjaliga ning lõkke juures peavad olema esmased tulekustutusvahendid. Lõket ei tohi jätta järelevalveta ning teha liiga suure tuulega.

Alla ühemeetrise läbimõõduga tule tegemisel peab lõkkekoht paiknema vähemalt kaheksa meetri kaugusel mis tahes hoonest või põlevmaterjalide lahtisest hoiukohast, tuleohtlikul ajal vähemalt kümne meetri kaugusel metsast. Üle ühemeetrise läbimõõduga tule tegemisel peab lõkkekoht paiknema vähemalt 15 meetri kaugusel mis tahes hoonest või põlevmaterjalide lahtisest hoiukohast, tuleohtlikul ajal vähemalt 20 meetri kaugusel metsast.