Eile kell 11.08 tuli häirekeskusesse teade Harku vallast Tabasalu alevikust Kallaste tänavalt, kus põles tühjana seisev hoone. Teataja sõnul puhkes põleng hoone katuse all veidi pärast äikest. Muraste vabatahtlikud päästjad olid mõne minutiga kohal ning asusid katusealust kustutama. Tund aega hiljem oli sündmus päästjate jaoks lõppenud.

Tallinnas andsid eile tooni lindudega seotud väljakutsed. Linnulapsed harjutavad taas lendamist ja kuna kõik seda veel päris hästi ei oska, satuvad nad kohtadesse, kus nad ei peaks olema - hoovi, parklasse või tänavale. "Selliste kajaka- ja varesepoegadega seotud kutsete arv kasvab igal aastal juuni lõpus ja juuli alguses, kui linnulapsed pesast välja lenda­vad - nii ka tänavu," selgitas Põhja päästekeskuse pressiesindaja Annika Koppel.

"Kui varese- või kajakapojad lendamist har­jutavad, olge tähelepanelikud ja laske nad üle sõidutee, aga hädaabinumbrile neist teada andma ei pea. Kui lendamist harjutav linnulaps ei ole otseselt hä­daohus, on soovitav ta lihtsalt rahule jätta ja eemale minna," lisas Koppel.