Tegemist on Viru Keemia Grupist leviva ning jääkgaasiga seotud gaasilõhnaga, mis inimeste tervisele mingit ohtu ei kujuta, teatas päästeamet, kes soovitab Kohtla-Järve elanikel sellegipoolest aknad sulgeda, et vältida gaasilõhna levimist siseruumidesse.

Viru Keemia Grupi pressiesindaja Irina Bojenko ütles Delfile, et kuigi päästeameti sõnul on tegu jääkgaasiga seotud lõhnaga ja see levib VKG-st, siis nende andmetel pole see nii. „Kontrollisime kõik meie seiremonitooringud – meil on kõik korras, ühtegi ületamist meil ei olnud,” osutas Bojenko. Peale selle kinnitas ta, et tegu oli maagaasi lõhnaga, mida on Kohtla-Järve kandis levinud juba paar nädalat, kuid VKG kasutab oma tehnoloogilises protsessis maagaasi väga vähe.

„Oleme pöördunud ise nii Eesti Gaasi kui ka päästeameti poole, neid kohale kutsunud, et kontrollida, sest oleme kindlad, et meie territooriumil ja tootmisüksustes ühtegi leket maagaasiga seoses ei ole,” lausus Bojenko, kes töötab VKG peahoones Kohtla-Järvel ja on ka ise mitu korda väga tugevat maagaasi lõhna tundnud. „Tegelikult oleme ka väga mures seoses sellega, et mis lõhn see on.”

Eesti Gaasi esindajad käisid Bojenko sõnul kohal ja ütlesid, et ka nende poolt leket pole. Nii võiks päästeamet Bojenko sõnul uurida, kust lõhn tegelikult tuleb.

Hea lugeja Kohtla-Järvelt, anna teada, kas ja kui suur gaasileviku ulatus linnas hetkel on ning mis olukord seal valitseb? Ootame kirjeldusi aadressile rahvahaal@delfi.ee.