Detsembri alguses jättis Tartu maakohus Andre Joonase (39) vanglast vabastamata. Kohus tõdes, et Joonast on kriminaalkorras karistatud neli korda ning ta on kuritegusid toime pannud laste suhtes, mistõttu tuleb arvestada, et tema vabanemisel on kõrgendatud risk uute kuritegude toimepanemisel just laste suhtes, vahendab ERRi uudisteportaal.

Vangla hinnangul on Joonase puhul uue seksuaalkuriteo toimepanemise risk 23-40 protsenti ja kohtu hinnangul on see silmapaistvalt kõrge risk ning kohus märkis veel ka, et Joonas pigem õigustab oma tegusid ja väidab, et teda karistatakse alusetult.

"Samas ei ole Joonas pikemat aega arvestanud ühiskonnas kehtivaid reegleid, ta on impulsiivne, ei suuda oma käitumist kontrollida, reageerib olukordadele negatiivselt ilma nende üle järele mõtlemata," tõdes kohus.

Harju maakohus mõistis 2011. aasta veebruaris vangi mehe, kes pani laste suhtes toime seksuaalkuritegusid.

Kohus mõistis Andre Joonase (37) süüdi oma sugukire rahuldamises lastega ning määras talle nelja-aastase vangistuse.

Süüdistuse järgi ahistas Joonas 2009. aasta 20. juulil Harjumaal ühes pargis seal kõndinud 12-aastast poissi ning sama aasta 17. augustil ühes korteris kaheksa-aastast tüdrukut, sundides lapsi tema sugukirge rahuldama.

2000. aastal karistas kohus meest kolmeaastase vangistusega, kuna ta oli 1997.-1998. aastal Harjumaal korduvalt kuritarvitanud seksuaalselt kahte väikest poissi.