28. detsembri varahommikul palus 32-aastane Galina Narvas Peetri väljakul 74-aastaselt Valentinalt peenraha. Vanaproua asus heausklikult käekotist palutud peenraha otsima, mille peale aga Galina rebis proualt käekoti ja pistis jooksu, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja.

Vanaproua ehmunud kisendamist kuulis sündmuskoha vahetus läheduses asunud mees, kes nurjas noore naise kotijooksu tema kinnipidamisega. Kohale kutsuti politsei ja Galina toimetati sündmuskohalt Narva politseijaoskonda.


Sel teisipäeval taotles Ida prefektuuri Narva politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Jüri Teslenko naisele maksimumaresti kohaldamist. Põhjus, miks naisele taotleti karmi aresti, peitub varasemates sarnastes kuritegudes ja karistusena määratud rahatrahvide tasumata jätmises.

Jüri Teslenko märkis, et eilse kohtu otsusega määratud 30päevane arest Galinale sai olla ainuõige karistus. „Minu arust on tegemist äärmiselt jultunud teoga, mis tõsiselt ohustab meie igapäeva turvatunnet ja nähtavasti ei ole senised karistused Galinat õiguskuulekale käitumisele suunanud,“ ütles Teslenko ja lisas: „Mul on hea meel kohtuotsuse üle, mis jätab selle naise mõneks ajaks arestikambri seinte vahele oma teguviiside üle mõtisklema.“