Surmasuust pääsenud Kati (nimi muudetud) väitis “Pealtnägijale”, et ühes pealinna popimas ööklubis uimastasid ta juhututtavatest noormehed, kelle seltsis rüübatud pits tequilat Katilt pool tundi hiljem jalad niitis, vahendab ETV24.

Tualetis kokku varisenud tüdruku päästsid ta sõbrannad, kes neiu taksosse talutasid ja kärmelt koju sõidutasid. Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas kinnitas, et seis oli ülikriitiline, sest appi kutsutud meedikud konstateerisid karmi fakti — vanemate silme all surma piiril vaakuval neiul puudus vererõhk.

“Inimese organism on nii sätitud, et madalat vererõhku inimene väga kaua ei talu. Õnneks siin jõudis kiirabi õigel ajal kohale ja saime ravimitega tema seisundi stabiliseerida,” lausus Adlas, kelle sõnul poleks tüdruk oma jõududega kriitilisest seisust välja tulnud.

Kiirabibrigaad diagnoosis mürgituse, mille puhul kahtlustatakse, et tegu on millegi enamaga kui ebatavaliselt äge reaktsioon alkoholile. Kati raiub, et ei neelanud peol uimasteid ja kahtlustab teda ööklubis piielnud mehi.

Kui mullu novembris suri pärast ööklubikülastust 20-aastase Mariliis (nimi muudetud), käivitus suhtlusportaalides masspostitus, millest käi mulje, nagu toimuks lokaalides pidev mürgitamine. Tegelikul on neist juhtumitest ametliku uurimiseni jõudnud üksikud.

“Pealtnägija” leidis, et kui Tallinna ja Harjumaad kattev Põhja ringkonnaprokuratuur uurib aastas ligi 700 narkokriminaalasja, siis neist kõigest neli juhtumit on sellised, kus ohver väitis, et ta uimastati tema teadmata ja tahte vastaselt.