Prokurör märkis ennetähtaegse vabastamise arutelul, et 25-aastast Janar Kiilast oli ka enne liiklusõnnetust auto joobes juhtimise eest karistatud, samuti rikkus ta vanglarežiimi, mistõttu ei ole vabastamiseks alust. Samas kriminaalhooldaja leidis, et noormehe võiks vabadusse lubada, teatas BNS.

Kohus nõustus seekord prokuröriga, kuid märkis, et Kiilasel on õigus poole aasta pärast taotleda uuesti enda ennetähtaegset vabastamist.

Harju maakohus mõistis mullu novembris Kiilase süüdi korduvalt purjuspäi autojuhtimises ning liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes ettevaatamatusest inimese surm, ja karistas teda ühe aasta ja nelja kuu pikkuse reaalse vangistusega.

Traagiline õnnetus juhtus 2007. aasta 11. märtsi hommikul kella 10 ajal Tallinna piiril Ranna teel, kus Kiilase juhitud Seat Ibiza kaldus vastassuunavööndisse ja rammis vastu tulnud Mercedese veokit, mille roolis oli 43-aastane Roman. Seati juhi kõrval istunud 23-aastane Edgar suri saadud vigastustesse õnnetuskohal, Janar ise sai vigastada ja kiirabi viis ta ravile Mustamäe haiglasse.

Õnnetuse asjaolusid uurima asunud politseinikud avastasid, et inimelu nõudnud liiklusõnnetuseni viisid Seati roolis hulljulget sõitu teinud Kiilase liikluseeskirja rängad rikkumised. Nii tuvastas politsei, et noormees oli istunud autorooli ligi 2,9-promillises joobes ning üritas Ranna teel kiirust ületades mööduda eessõitnud autost paremalt poolt teeperve kaudu. Üliohtlikku manöövrit sooritades kaotas aga purupurjus noormees sõiduki üle kontrolli ning auto kaldus vastassuunavööndisse.

Ühtlasi selgus Kiilase tausta kontrollides, et ta oli ka kolm aastat enne õnnetust politseile purjuspäi autot juhtides vahele jäänud.