Süüdistuse kohaselt väärkohtles 53-aastane mees alates 2012. aasta juunist kuni septembri lõpuni kehaliselt ja vaimselt temaga lähisuhtes olnud naist nii Eestis kui ka Soomes, vahendas BNS.

2012. aasta sügisel alustatud kriminaalasja eeluurimisel selgus, et meest on alust süüdistada ka oma varasema naistuttava kallal vägivallatsemises alates 2009. aasta augustist kuni 2011. aasta jaanuarini.

Süüdistuse järgi peksis mees naisi käte ja jalgadega, tiris juustest ja tõukas vastu mööblit, põhjustades neile valu ja erinevaid vigastusi. Samuti kontrollis mees naiste käitumist ja suhtlusringkonda, nõudes neilt tingimusteta endale allumist. Järjepideva kehalise ja vaimse vägivalla tulemusena diagnoositi naistel psüühikahäired.

Vägivallatses ka naabritega

Samuti süüdistatakse meest oma naabrite kallal vägivallatsemises ühes Harjumaal asuvas talus. Süüdistuse kohaselt viskas mees 2012. aasta mais oma talust üle aia naabertalu omaniku suunas viiesentimeetrise läbimõõduga kivi. Kivi ei tabanud naabrimeest vaid seetõttu, et too jõudis oma pea õigel ajal kõrvale tõmmata.

Lisaks süüdistatakse meest selles, et läinud aasta juunis sõitis ta ATV-ga läbi naabertalu värava ja lahti paiskunud värav tabas naabrimeest, kes sai seetõttu kergelt viga. Mees üritas naabrimehele ka ATV-ga otsa sõita, kuid tal õnnestus kõrvale hüpata. Samuti ähvardas mees naabertalu elanikke tapmisega ning mehe varasemat agressiivset käitumist arvesse võttes oli neil põhjust ähvardusi tõsiselt võtta.

Naabrid jooksid tuppa ja kutsusid politsei, kes pidas mehe kahtlustatavana kinni. Kohus võttis mehe prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes sai mees süüdistuse raske tervisekahjustuse tekitamises, omavolilises sissetungis, ähvardamises ja kehalise väärkohtlemise katses.

Lõppeval nädalal mõistis Harju maakohus mehe süüdi kõigis süüdistuse punktides peale ühe ähvardamisepisoodi ja määras talle lühimenetluses lõplikuks karistuseks nelja ja poole aasta pikkuse vangistuse.

Ühele naiskannatanule mõistis kohus süüdistavalt mittevaralise kahju hüvitamiseks välja 5000 ja teisele 4000 eurot. Riigile peab mees tasuma sundraha ja menetluskuludena ligi 4000 eurot.