Vahejuhtumi tunnistaja rääkis prokuratuurile, et kui ta tol saatuslikul eelmise aasta 8. novembri õhtul koju jõudis, siis ootasid teda ees tema poeg ja väimees, kuid koera näha polnud. Looma rünnanud mees tõdes, et ta oli koera kirvega löönud ja ketist lahti lasknud, sest koer oli liiga palju haukunud.

Teine juhtumi tunnistaja ütles, et tarbis koos kahtlustatavaga alkoholi ja koer oli õues ketis.

Hommikul helistas veretöö korda saatnud mehele naaber, kes teatas, et ta peab oma koerale järgi minema, sest muidu jookseb loom verest tühjaks.

Koera kirvega rünnanud mees ütles oma teo selgituseks, et loom oli õues haukunud ning segas teleri vaatamist. Mees ütles prokuratuurile, et kahetseb juhtunut.

Loomale kallale läinud mees on varasemalt kriminaalkorras karistamata ning käesoleval ajal tema suhtes muid kriminaalasju menetluses ei ole.

„Arvestades, et kahtlustatava näol on tegemist isikuga, kes on varem kriminaalkorras karistamata ning tema süü ei ole suur, puudub kriminaalmenetluse jätkamiseks avalik menetlushuvi ja üldpreventiivsetest eesmärkidest lähtuvalt ei ole isiku kohtulik karistamine vajalik,“ seisis prokuratuuri kriminaalmenetluse lõpetamise määruses.

Prokuratuur leiab, et kahtlustatava edaspidise õiguskuulekuse tagamiseks piisab kriminaalmenetluse lõpetamisega kaasnevate kohustuste määramisest.

Arvestades ülaltoodut leiab prokurör, et kahtlustatava suhtes võib rakendada kriminaalmenetluse seadustiku vastavaid sätteid ning kriminaalmenetluse lõpetada.

Kohtumisel tänavu 10. septembril põhja ringkonnaprokuratuuris ütles kirvega koera löönud mees, et on nõus kriminaalmenetluse lõpetamisega ja kohustusega tasuda riigieelarvesse 320 eurot. Lisaks peab süüdlane hüvitama kriminaalmenetluse kulud 24,70 euro ulatuses.