Politsei määras Värnikule 12 000 krooni suuruse rahatrahvi ja lisaks võeti temalt neljaks kuuks ära juhiload.

"Ajakirjandusest saadud informatsiooni põhjal on tegu äärmiselt tõsise rikkumisega sportlase poolt," ütles Delfile kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi.

"Peatreener Aivo Normak ootab Andrus Värniku isiklike selgitusi ning EKJL juhatus arutab seda teemat sisuliselt 19. mail, mil toimub juhatuse korraline koosolek," lisas ta.

Ka peatreener Aivo Normak ütles, et enne sportlase tegudele hinnangu andmist tahaks ta tema endaga rääkida.

Paraku ei ole Normakul õnnestunud kergejõustikuliidult kuus 4000 kroonist stipendiumi saava Värnikuga kontakti saada.

Ka Delfil ei õnnestunud Värnikuga telefonis rääkida.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp kinnitas, et Värnik jäi 16. jaanuaril Tallinnas joobes juhtimisega vahele.

"Kuna alkoholijoove on Eestis seadusandluse kohaselt terviseseisund, siis delikaatsete isikuandmete kaitseks ei saa politsei konkreetse tuvastatava isiku korral tema täpselt öelda, milline oli alkoholisisaldus kontrollitava inimese poolt väljahingatavas õhus. See on siis see näitaja, mida folklooris kahega korrutades nimetatakse promillideks."

Põhja prefektuuri patrull tabas Andrus Värniku autoroolis alkoholi tarvitanuna 16. jaanuaril Tallinnas Tehnika tänavalt. Politsei karistas teda 12 000 krooni suuruse rahatrahvi ja juhtimisõiguse äravõtmisega 4 kuuks. Otsus ka 30 päeva möödudes jõustus. Karistus on täielikult kantud, kui otsuse jõustumisest on neli kuud möödunud ehk juulikuus.