Viru maakohtu teatel tunnistas kohtunik täna üldmenetluse korras 26-aastane Sergei süüdi varguses ning mõistis talle karistuseks üheksa kuud vangistust.

Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning kandmisele kuulub 8 kuud 28 päeva vangistust.

Sama otsusega mõistis kohus mõrvas õigeks 19-aastane Uku, kuid tunnistas ta süüdi kehalises väärkohtlemises ning mõistis talle karistuseks ühe aasta vangistust tingimisi.

Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg 103 päeva ja lõplikult kuulub kandmisele kaheksa kuud 17 päeva vangistust. Mõistetud vangistus jäetakse tingimisi täielikult kohaldamata, kui süüdimõistetu ei pane kaheaastasel katseajal toime uut kuritegu ja järgib temale määratud kontrollnõudeid. Katseajal on isik samuti kohustatud mitte tarvitama alkoholi ja narkootikume ning osalema sotsiaalprogrammis. Katseaeg algas täna.

Kohtu pressiesindaja teatel ei ole kohtuotsus jõustunud.

Prokurör nõudis kuritöö sooritamise ajal alaealisele Ukule maksimaalset kümneaastast vangistust. Sergeile nõudis prokurör kolmeaastast vangistust.

Süüdistuse kohaselt röövisid toona 17-aastane Uku ja 25-aastane Sergei 2012. aasta 29. detsembril Kohtla-Järvel Järve gümnaasiumi lähistel asuval teerajal 40-aastaselt mehelt asju. Ühtlasi peksis Uku ohvri sedavõrd julmalt läbi, et viimane suri sündmuskohal.

Samuti ründas purjus Uku sama aasta 25. detsembril Kohtla-Järvel Olevi tänaval 66-aastast meest ning peksis teda rusikate ja jalaga.

Politseinikud tabasid Uku mullu 14. jaanuaril, kuid sama aasta 26. aprillil pääses ta vabadusse elektroonilise järelevalve alla. Sergei on viibinud kogu kohtueelse aja vabaduses.