Kella 8.06 ajal toimus liiklusõnnetus Ida-Virumaal Kohtla vallas Saka külas, kus sõiduauto Toyota Celica, mida juhtis 19-aastane Kalle, kaotas juhitavuse, mille tagajärjel sõitis teelt välja vastu puud, teevalgustusposti ning seejärel tee ääres asuva põllukivist ehitatud aidahoone seina, teatas Ida politseiprefektuur Delfile.

Auto jäi seisma aida sees. Sõidukis viibinud kaasreisija Mait (s 1986) toimetati Ida-Viru Keskhaiglasse, autojuht suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

„Sündmuskohta vaadates võib esialgu järeldada, et liiklusõnnetus toimus valesti valitud sõidukiiruse tõttu. Pean veel lisama, et hukkunud autojuhil oli turvavöö kinnitamata,” ütles Ida Politseiprefektuuri korrakaitseosakonna vanemkomissar Veiko Järve. Sõidukil olid all nõuetekohased rehvid. Tee oli märg, aga mitte libe.

,,Rõhutan, et eelmisel aastal toimunud liiklusõnnetuste peamiseks põhjuseks oli valesti valitud kiirus. Praegune talveilm on heitlik, kohati sõiduteed on märjad, libedad või lumised. Ei tasu loota ainult talverehvide peale, vaid kasutada kindlasti turvavarustus ning valida ohutu sõidukiirus,” lisas vanemkomissar Veiko Järva.