Kõik sai alguse 2002. aastal, kui perekonna poolt hüljatud 17-aastane Elina (nimi muudetud) läks ajalehekuulutuse peale Pronksi tänava massaažisalongi 1000 krooni maksvatele masseerimikursustele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuid pärast esialgseid kursuseid lubatud diplomit talle kätte anda ei tahetud ja öeldi, et see tuleb tal „välja teenida” hoopis teist laadi teenustega. Pärast esimest julma läbipeksu aga oligi ta juba ringis sees ning sellest ajast saati pole ta enam vabadust oma elus tunda saanud.

Päris mitu korda nende nelja aasta jooksul õnnestus Elinal neist bordellidest põgeneda, kuid alati ta tabati, peksti läbi ning ühel korral tõmmati tal noaga kõri katki. 2006. aastal, kui Elinal uuesti õnnestus põgeneda, läks ta politseisse ja 2007. aasta aprillis võeti punt kinni.

Harju maakohus mõistis eile 15 inimest süüdi aastatetaguses prostitutsiooniäris ning määras neile tingimisi vanglakaristused. Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi juhtisid lõbuäri elukaaslased ning hiljem abiellunud Aleksandra Gorbatšova varasema perenimega Petrenko (32) ja Sergei Gorbatšov (32). Kohus mõistis kupeldajad süüdi ka alaealise prostitutsioonile kaasaaitamises ja lõbutüdrukute orjastamises ning määras neile tingimisi vanglakaristused kolmest aastast kuni nelja aasta ja kuue kuuni.

Lisaks neile olid kohtu all lõbumaja dispetšerid Julia Tuvikene (40), Larissa Limont varasema perenimega Baškir (43), Valentina Gorbatšova (53), Rimma Kristjuhan (63), Natalja Pärn (47) ja Tatjana Dementjeva varasema perenimega Tšernikova (23) ning autojuhid Gennadi Rogožin (32), Andrei Krasnov (45), Aleksandr Gorbatšov (33), Ülo Kristjuhan (40), Ilja Vorontsov (30), Roman Soldatov (30) ja Pavel Povetkin (31).