Lõuna politseijaoskond oli Nõmme jaanituleks valmistunud nii patrull-, piirkonna-, noorsoo- kui ka abipolitseinikke formeerides.

Üritus ise oli rahvarohke ja meeleolukas ning meil oli päris tükk aega kahtlusi oma kohaloleku vajaduses. Siiski hajutas need kahtlused peo lõppfaas, kui umbes poole kahe ajal öösel eraldas eelkõige alkoholi mõju „terad sõkaldest“ või kui teisiti öelda, kultuursed kultuuritutest. Lahutada tuli mitut rüselust ning suunataju kaotanud pidulisigi oli mitmeid. Alkoholi tarvitanud alaealisi tabati öö jooksul 14, tubakaseaduse vastu patustas neli ning kaks rüblikut ei allunud politseinikke korraldustele.

Eraldi äramärkimist väärib kindlasti juhtum, kus motosõitja oma ATV-ga pidu otsustas külastada, kuid tegi seda vägijooki pruukinuna. See kutsus esile ka kakluse teiste peolistega ja lõppkokkuvõttes veel võimuesindaja suhtes vägivalla tarvitamise. Seda oli kohal üles võtmas ka kaameramees. Meie püüdsime motomehe võimalikult kiiresti autosse saada, et suuremat tüli ära hoida. Igatahes lõppes selle tegelase pidu kahtlustavana politseijaoskonna kambris ning tema suhtes on alustatud kriminaalmenetlust.

Positiivsema punkti pani aga üks andunud Tanel Padari naisfänn, kes end lavale üritas „smugeldada“, teiste fännide ja turvameestega konflikti sattus ning oma temperamendi (võib-olla osaliselt ka joobe) tõttu meie „kliendiks“ sai. Kõigest hoolimata traagikat ta selles ei näinud, oli rõõmus kiir(e) menetluse läbiviimise üle ning lubas Padarit ka edaspidi vaatama minna.

Rahva hulka arvestades on aga kohane tänada enamuses olnud mõistlikku peorahvast, tasemel ürituse organisaatoreid ning pidu turvanud Meeskonna töötajaid.

Romet Kallaste
Põhja Prefektuur
patrullteenistuse vanem
Lõuna politseijaoskond