"Igal turvatöötajal on gaasiballoon, mida nad võivad kasutada vaid ekstreemses olukorras. Aga need "kolmemeetrised onukesed" lendasid gaasiballoonidega peale noormeestele, kes selgitasid kõrgendatud häälel omavahelisi suhteid, kuid ei kakelnud. Turvamehed lasid seltskonnale gaasi peale nii, et kannatada said ka kõrval seisnud inimesed. Ka mul õnnestus seda "värsket õhku" sisse hingata," kirjeldab neiu ööl vastu 15. aprilli aset leidnud vahejuhtumit ning lisas, et näkku saadud gaasist olid ta silmad veel järgmiselgi päeval punased ja paistes.

Neiu läks turvatöötajate juurde ja küsis, mis õigusega nad nii käituvad, kuid kuulis neilt vastuseks vaid solvanguid.

Ööklubis CatHouse mehitatud valve teenust osutava USS Security Eesti AS avalike suhete juht Indrek Lindsalu sõnul tekkis 15. aprillil kella kolme paiku öösel ööklubi CatHouse terrassil konflikt kolme noormehe osavõtul, mille käigus nad hakkasid omavahel tõuklema.

"Turvatöötaja sekkus ja palus neil klubi territooriumilt lahkuda. Veidi hiljem märkas turvatöötaja, et konflikt jätkub veidi eemal ning kaks noormeest peksavad kolmandat. Turvatöötaja sekkus uuesti. Kuna olukord kujunes otseselt turvatöötaja jaoks ohtlikuks (noormehed olid väga agressiivsed), siis oli ta sunnitud olukorra rahustamiseks kasutama gaasi," selgitas Lindsalu.

"Võime kinnitada, et CatHouse’is töötavad turvamehed on läbinud kõik vajalikud koolitused nii erinevate konfliktolukordade lahendamiseks kui ka gaasi ja käeraudade kasutamiseks. Objektil kasutatav gaas levib joana ega moodusta pilve. Seega on vähe tõenäoline, et sellega kahjustati eemal seisnud kolmandaid osapooli, seda enam, et sündmus toimus värskes õhus. Sündmuskohal ega ka hiljem ei ole meile ega ööklubile kelleltki pretensioone laekunud," märkis Lindsalu.

Lindsalu lisas, et üks peksmises osalenud noormeestest suundus CatHouse’i juurest Hesburgeri, kus lõi tahtlikult puruks ukseklaasi, püüdes hiljem taksoga põgeneda. "Meie patrullil õnnestus takso Tartu maanteel peatada, noormees kinni pidada ja kohale kutsutud politseipatrullile üle anda."