Süüdistuse kohaselt loodi 2012. aasta kevadel Narvas püsiva ülesannete jaotusega kuritegelik ühendus, mis tegeles narkootikumide ebaseadusliku käitlemisega suure varalise kasu (üle 32 000 euro) saamise eesmärgil. Suures koguses narkootilist ainet, fentanüüli ("valge hiinlane") omandati Tallinnas ning veeti Narva.

Ühenduse eesmärgiks oli värvata narkodiilereid. Vägivallaga ähvardades sunniti neid grupi liikmetelt Tallinnas fentanüüli ostma ning ühendusele raha teenimise eesmärgil Narva linnas müüma. Diileritele seletati, et narkootikumide probleemivabaks müümiseks linnas peab olema kuritegeliku ühenduse luba, mille eest peab ühendusele raha maksma. Ühenduse liikmed tegelesid ka väljapressimistega.

Uurimise käigus tuvastati, et ühenduse poolt müüdud fentanüül on põhjustanud Narva linnas ühe naisterahva surma.

Isikutele on esitatud erinevad süüdistused. "Grupi juhtidele, 30-aastasele Aleksandrile ning 35-aastasele Allanile, esitati peale ühenduse loomise, juhtimise ja liikmete värbamise ning narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise süüdistus ka tapmiskatses. Lisaks süüdistatakse kuritegeliku grupi juhte ka inimkaubanduses, mis seisnes selles, et vägivallaga ja selle kasutamise ähvardusega sunniti inimest narkootilisi aineid müüma," seletas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Antti Aitsen.

Eriasjade prokuröri sõnul eraldati kuritegeliku ühenduse kolmanda juhi, 30-aastase Andrei suhtes materjal, kuna isik viibib Lätis vahi all narkootiliste ainete käitlemise eest. Kriminaalasja kohtulik arutelu algab käesoleva aasta novembris. Karistusseadustik võimaldab kohtul mõista narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise eest, kui see on toime pandud kuritegeliku ühenduse poolt, karistada kuue- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Ida prefektuur ja menetlust juhtis Viru ringkonnaprokuratuur.