Vene piirivalve kinnitab, et nende alal õlilaike merel ei tuvastatud. Kuna õlilaikude kiht oli väga õhuke, on need ilmselt aurustunud. Eesti rannikut kaitses Narva-Jõesuu piirkonnas reostuse eest 100 meetrit merele ulatuv jää, teatab piirivalveamet.

Keskkonnakaitseinspektorite hommikune kaldalt tehtud vaatlus näitas, et jões on üksikuid õhukesi reostuslaike. Reostust oli märgata Narvast edasi mere poole, linna piires oli jõgi puhas. Osa reostusest on rüsijäässe kinni jäänud ning seda võib hiljem veel jää alt välja tulla.

Inspektorid võtsid täna reostusest täiendavad proovid. Analüüsi tulemused selguvad mõne päeva pärast.

Õlilaigud Narva jõel avastati laupäeva hommikul ning oli alust arvata, et need pärinevad Venemaa poolel asuvast hüdroelektrijaamast.

Laupäeva päeval teavitas meie mereseirekeskus Soome ja Venemaa mereseirekeskusi reostusohust. Venemaa koostööpool lubas kontrollida Ivangorodis asuva hüdroelektrijaama suhtes tekkinud kahtlusi.

Laupäeva õhtul teatas Peterburi mereseirekeskus, et nende andmetel on hüdroelektrijaamast avarii tõttu sattunud jõkke mõni kilo reduktoriõli. Tegelikku reostuse ulatust arvesse võttes võis tegemist olla siiski mõnevõrra suurema kogusega. Ametkonnad jätkavad info kogumist ja reostuse tekkepõhjuste väljaselgitamist.

Õlilaigud Narva jõel avastati laupäeva hommikul. Eile peale kella 13 rohkem lekkeid täheldatud ei ole.

Teated hukkunud kaladest ja lindudest siiani puuduvad. Piirivalve ja keskkonnainspektsioon jätkavad lähipäevil ka mere- ja kaldaseiret.