Pärast ühe töötaja kaebust palga pideva hilinemise kohta võtsid omanikud juhataja Mari Rüütli ette, kes tunnistas, et on omanike teadmata sõlminud töötajatega kokkuleppeid, et maksab neile osa palgast sularahas, ja on võtnud kassast sularaha, et neid kokkuleppeid täita, märgib Põhjarannik.

Samuti selgus, et kui keegi soovis kohvikust tellida näiteks tordi ja tasus sularahas, siis läks see raha otse juhataja taskusse, ja suur osa klientidest sai soodustust, mis oli tegelikult mõeldud väga väikesele ringile kolledži töötajatest.

Mitmesuguste väljavõtete, arvete ja muu näol selgub, et otse kassast on kadunud 21 000 eurot. Kui võtta arvesse omanike teadmata tehtud vastutulek paljudele klientidele, mis võimaldas neil saada 40 protsenti soodustust tavahinnast, lisandub kohvikut Muna opereeriva Mozart Cateringi omaniku Riho Leppiku sõnul tubli 10 000 eurot − seega hindab firma tekitatud kahju rohkem kui 30 000 eurole.

Nüüdseks endine juhataja Rüütel ütles Põhjaranniku pöördumise peale temalt kommentaari saada, et “eks aluseid ja kahtlustusi on, aga tõestust hetkeseisuga pole”.

Kinga- ja sokivaras

Põhjarannikus ilmus mullu lühiuudis, kus kirjutati, et Viru maakohus karistas tingimisi vangistusega ühe Narva Astri kaubanduskeskuse jalatsipoe endist juhatajat selle eest, et too oli varastanud oma ametikohta kasutades aastatel 2012-2014 kauplusest 417 paari jalatseid.

Jutt oli sellestsamast Mari Rüütlist, kes oli varastanud kohtuotsuse kohaselt peale jalanõude ka 39 paari sokke, 18 paari jalatsite sisetaldu, 14 püksirihma, 20 jalatsite hooldusvahendit, 17 saapapaela, 14 kotti, ühe rahakoti ning neli kingalusikat.