Siiski piisab ka tsüklopropüülfentanüüli puhul imepisikesest kogusest, et vähemalt kümnele inimesele narkojoove tekitada. Tegu on pulbriga, mida käideldakse reeglina segatud kujul.

Aine müümise tõttu on juba mitmeid inimesi kohtus süüdi mõistetud. Tallinnlase Igor Kovaljovi saatis kohus viieks aastaks uue aine müümise eest vangi, sellest aasta ja kaks kuud peab ta reaalselt vanglas viibima. Talt konfiskeeriti lisaks sellele üle 44 000 euro.

Politsei sai mehele jälile kahe diileri, narvalasest Anna ja Maardu elanikust Aleksandri kaudu, kes Kovaljovilt ainet suuremas koguses edasimüümiseks olid saanud. Ka nemad said kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest tuleb reaalselt ära kanda kuus kuud. Politsei selgitas välja, et müük oli toimunud vähemalt 20 korral.

Kui politsei Kovaljovi kinni pidas, leiti talt väga suur kogus pulbrit, mis oli pandud kahte fooliumpakendisse ja suletavasse kilekotti. Tema korteri läbiotsimisel andis Kovaljov veel vabatahtlikult ära veel tsüklopropüülfentanüüli sisaldavat pulbrit, mida ta hoidis sügavkülmas.

Tsüklopropüülfentanüüli müümise eest mõisteti kolme aasta ja kaheksa kuu pikkune vanglakaristus 36-aastasele mehele. Tallinnast Pirita-Koselt leiti mitmest kohast, võsasolevast peidikust lehtede ja okste alt ja maha langenud puu alt suur kogus narkootilist pulbrit.

Veel hiljuti Harjumaal käideldud fentanüüli kasutamine on viimasel ajal langenud, kuna selle küsimusega on politsei ja prokuratuur aktiivselt tegelenud. Fentanüüli suure kanguse tõttu on sellest kerge saada üledoos ja surra.