Politseisse abivajajast teatanud naine viitas, et 49-aastane mees võib olla eksinud ega oska enam sealsetest metsatukkadest omal käel välja tulla. Mees oli kodust lahkunud õhtul kella 18.30 paiku. Seltsiks olid tal kaasas neli koera. Mehe asukoha väljaselgitamist raskendas asjaolu, et mobiiltelefoni tal kaasas ei olnud.

Ümberkaudseid teid asusid kontrollima patrullid, metsarajad käidi läbi ATV-ga, mehe jälgi asus otsima ka teenistuskoer ning otsingutel olid abiks ka mehe lähedased. Öö väldanud otsingud andsid teenistuskoerale kätte nii mehe kui tema nelja seltsilise jäljed, mida mööda otsinguid jätkati.

Täna ennelõunal saadi infot, et mees võib viibida ühes talumajas, kuhu ta külma käest varahommikul pakku oli saanud. Talumaja oli mehe enda elukohast ligemale 15 km kaugusel ning selle pika trajektoori läbides oli mees kaotanud jalast kinga ja külmetunud. Ta vajas küll arstiabi, aga tema elu ohus ei olnud. Põhjusena, miks mees kodust ootamatult lahkus, nimetas ta kodus tekkinud sõnavahetust naisega.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik ütles, et mõtete tuulutamiseks on metsasihid heaks abimeheks, aga seda pigem päevavalges ja igal juhul enda elu ohtu seadmata.

„Kiiduväärt, et leidus lahke inimene, kes abivajaja enda juurde sooja võttis ja talle teed pakkus,“ kirjeldas ta.