Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel sõnas, et tähelepanelike inimeste teadete kontrollimise kõrval viis politsei läbi ka erimeetme joobes juhtide avastamiseks. „Kontrollisime nädalavahetusega Lõuna-Eestis üle 5000 autojuhi kainust ning tabasime lisaks tähelepanelike inimeste vihjetele veel 27 joobes autojuhti,“ märkis ta Lõuna prefektuuri teatel.

Alvar Pähkel selgitas, et kui inimestele jäävad tänavapildis enam silma need autojuhid, kes on alkoholiga suuresti üle pingutanud, siis patrull oskab jälgida detaile, mille pinnalt selgitada välja ka neid autojuhte, kelle joove jääb alla 1,5 promilli. „Lisaks sellele teeme pidevalt erimeetmeid ehk nõndanimetatud rivipuhumisi, kus selgitame lauskontrolliga välja need, kelle osalemine liikluses joobe tõttu on ohtlik,“ selgitas Pähkel.

Politsei tuletab meelde, et mistahes sõiduvahendi juhtimine purjuspäi on lubamatu ja väga ohtlik. Joobes inimene on seisundis, kus tema tähelepanuvõime, reageerimiskiirus ja koordinatsioon on tugevasti häiritud või suisa puudulikud. Kindlasti tuleks sellisel juhil takistada liikluses osalemist ning parim, mida igaüks iseenda jaoks teha saab, on keelduda kaasa sõitmast napsutanud juhiga.

Tänavu on joobes autojuht põhjustanud Eestis 27 avariid, milles said viga 46 inimest.