Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) tegi 2014. aasta oktoobris teiste seas ka toonasele Põhja-Tallinna linnaosavanemale Karin Tammemäele ja tema asetäitja Priit Kutserile ning Tallinna ettevõtlusametis töötavale Jaanus Mutlile ettekirjutuse, mille kohaselt peavad nad linna raha eest tehtud valimisreklaamide kulud linnavalitsusele tagastama.

ERJK luges spordikompleksi avamisega ennast reklaaminud Priit Kutseri plakatit keelatud annetuseks. Selle eest oli tasunud Tallinna linn ning ERJK kohustas ettekirjutusega keskparteilast linnale raha tagastama.

Ettekirjutuse sai ka Karin Tammemägi, kelle linna poolt kinni makstud kepikõnnitreeningute reklaam rippus Stroomi rannahoone seinal.

ERJK tähelepanu all olid ka Hiiu staadioni avamise plakat, millel figureerisid Jaanus Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu.

Lisaks käsitles komisjoni ettekirjutus kaht videoklippi, kus Savisaar kutsus inimesi valima ja osalema Tallinna Maratoni eelsetel treeningutel.

Hiiu staadioni avamise reklaamidele kulus linnavalitsuse andmetel 11 000 (mis siis tuleb nüüd plakatil olnutel kolmeks jagada), Kutseri reklaamplakatile 1234,8 ja Tammemäe plakatile 268,8 eurot, viimastele summadele lisanduvad plakatite mahavõtmise kulud.

Abilinnapea Arvo Sarapuu on enda osa plakatireklaamist ehk 1/3 summas 3667 eurot Tallinnale juba tagastanud.

Tallinna halduskohus ja hiljem ka ringkonnakohus jätsid Kutseri, Tammemäe ja Mutli kaebused ERJK otsusele rahuldamata ja kohustasid nad raha tagasi maksma. Kuna riigikohus otsustas täna keskerakondlaste kaebusi mitte menetlusse võtta, siis on isikud kohustatud summad tagasi maksma.

Sarnase ettekirjutuse on praeguseks saanud ka Edgar Savisaar ja abilinnapea Arvo Sarapuu.

Tänavu 10. novembril otsustas riigikohus mitte rahuldada Edgar Savisaare kaebust haldus- ja ringkonnakohtu otsustele, millega jäeti rahuldamata tema kaebus erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) ettekirjutusele, mis tehti seoses valimiskampaanias kasutatud keelatud annetusega.

Savisaar peab seetõttu hüvitama enesereklaamiks kulutatud üle 116 000 euro Tallinna linna raha.