Eile avastas Mustvee linnapea Max Kaur koos abilinnapeaga, et Mustvee vene keskkooli juures on hulk autosid. Arvates, et koolis on tegemist mingi spordi- või mõne muu üritusega, siirdusid linnapea ja abilinnapea spordihoonesse, mis oli aga kinni. Seejärel avastas linnapea ja abilinnapea suur hulk inimesi gümnaasiumikompleksis, muusikakooli ja vanausuliste muuseumi hoone kolmandal korrusel, kes pidasid joomingut.

"Seltskonda kuulus endine linnapea Pavel Kostromin, linnavolikogu liige Evdokija Abakanova, kooli direktor Jaan Rahuküla. Samuti osales joomingus hulk linnaametnike ja töötajaid, IT-spetsialist Janek Romanovitš, linnavalitsuse pearaamatupidaja Zoja Koromnova jt, kellest mõni on aga ametlikult "sinisel lehel", teatas Delfile linnapea Max Kaur.

Linnapea palvel lõpetada jooming lasteasutuses, asus seltskonda linnapea sõimama ja ähvardama, ähvardused oli suunatud ka linnavara ja linna juhtkonna isikliku vara vastu

Linnapea teavitas koheselt juhtumist Mustvee linnavolikogu esinaist Marianne Kivimurd-Tarelkinat ja Mustvee linnavolikogu liikmeid ning kutsus kohale politsei, samuti paigutati linna juhtkonna sõiduautod piirivalve kordonisse varjule. Politsei tuvastas seltskonnal raske joove, mis ulatus mõnel isikul, sealhulgas gümnaasiumi direktoril, kuni 2 promillini.

Koolijuht: koolimaja ruumides ei tarvitanud ma tilkagi alkoholi

Mustvee kooli direktor Jaan Rahuküla selgitas Delfile, et oleng toimus muusika-ja kunstikooli nendes ruumides, mida üüritaksegi aeg-ajalt välja ning korraldatakse üritusi. "Meil on olemas ka üürileping 3. korruse magamisruumide ja kaminasaali kasutamiseks ning just seal meie eilne istumine toimus," selgitas Rahuküla.

Direktor eitas linnapea sõimamist ning tema vara rikkumisega ähvardamist. "Vähemalt sel hetkel, kui mina ruumis viibisin, midagi sellist ei toimunud," kinnitas Rahuküla.

Mis aga puudutab koolijuhi joovet, siis Rahuküla sõnul mõõdeti tal 0,9 promilli. "Jõin kodus oma vabal ajal kaks õlut, kuid koolimajas enam tilkagi alkoholi ei tarbinud," selgitas direktor.

"Linn ei saa lubada, et tema asutuste territooriumil viibivad raske joobega isikud, kes võivad olla ohuks iseendale ja linna varale, mis on väärt miljoneid. Eestis on juba mahapõletatud uhiuusi koolimaju, sellised asjad ei tohi enam korduda." ütles Kaur. "Linn kindlasti kaalub korda rikkunud isikutele distiplinaarkaristuse määramist, võimalik et ka teisi sanktsioone."