Munitsipaalpolitsei ameti (mupo) pressiesindaja Meeli Hunt ütles, et aprilli viimasel nädalal toimus Kristiine linnaosa vaiksel kõrvaltänaval taas koerte purelemine.

Pealtnägijate ja kaebuse esitanud tänavaelanike sõnul ründas jalgrattaga sõitnud ja temaga kaasas olnud rihmastatud malamuuti ootamatult üle aia hüpanud hundikoer.

Koerad purelesid mitu minutit ja rihma otsas olnud malamuut pääses vaid tänu sellele, et jõuvahekord osutus tema kasuks. Kohale saabunud ründekoera peremees suutis oma hoolealuse lõpuks sabast sikutades eemale tõmmata ja olukord lõppes seekord ilma suuremate ohvriteta.

Rünnaku läbi elanud mehe sõnul oli hundikoer talle varasemast ajast hästi tuttav. Nimelt on ta koos malamuudiga korduvalt sattunud ründe alla, kusjuures aasta tagasi sai ta rünnakus rängalt kannatada.

Meenutuseks näitas ta tunnistusi andes munitsipaalpolitsei vaneminspektorile sügavaid haavaarme, kusjuures rünnaku kohta ta siiani kaebusi esitanud ei ole. Küll aga on ta vestelnud ründekoera omanikuga.

Mõõt sai täis aga teistel tänavaelanikel, kes hundikoera hirmuvalitsemise all pikemat aega kannatanud.

Ühe kaebuse esitanu sõnul ei julge lapsevanemad oma lapsi üksi tänavale lubada, eriti murettekitav on laste koolist kojutulek. Tunnistajate sõnul on kõnealune koer korduvalt rünnanud nii rihma otsas jalutanud liigikaaslasi kui ka tänava elanikke, sealhulgas lapsi.

Tänaseks on mupo vaneminspektor Tanya Tõnisson ära kuulanuna kõik osapooled ja menetluse lõpetanud ning määranud hundikoera omanikule trahvi. Trahvisummat mupo ei avalda.

Mupo tuletab meelde, et vastavalt Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskirjale peab looma pidaja territoorium olema piiratud nii, et loom sealt omal tahtel välja ei pääseks. Loomapidajal tuleb välistada looma ärajooksmine ja inimestele või teistele loomadele kallaletungimise võimalus.