Mupo alustas taksojuhtide suhtes viis menetlust, mis olid seotud parkimist keelava liikluskorraldusvahendi eiramisega ning millele lisandus ka auto puhtuse nõude vastu eksimine.

Põhja prefektuuri Tallinna kordoni ametnikud algatasid menetluse taksojuhi suhtes, kelle sõidukil oli läbimata tehniline ülevaatus. Samuti avastati juht, kellel puudus kehtiv tööleping.

Mupo liikluse- ja taksojärelvalve osakonna inspektori Aivo Alviste sõnul on taksondusalane koostöö politseiga kujunenud igati tulemuslikuks.

"Eile oli sadamas ootamatult vaikne, ilmselt olid inimesed pidupäeval televiisorite taga või tähistasid aastapäeva pereringis," ütles Alviste.

Alviste sõnul torkas silma aga see, et nii eraautode juhid kui ka taksojuhid eiravad endiselt keelutsoonis parkimise nõudeid. Märkuse tegemisel öeldakse, et ei pannud märki tähele, kuigi märk on praktiliselt silmade ees või pea kohal.

"Inimesed on muutunud nii mugavaks, et ei soovi oma kohvritega sadat meetritki kõndida ja taksojuhid omakorda püüavad klientidele meele järgi olla," rääkis Alviste.

Põhja prefektuuri Tallinna kordonis teenistuse vanema kohuseid täitev Katrin Järvelaht märkis, et vajadus ühiste kontrollide järele on endiselt olemas.

"Kahjuks ei ole mitmed taksojuhid siiani mõistnud, et liiklusseadus on mõeldud täitmiseks ning märkide järgimine on kohustus mitte õigus," sõnas Järvelaht. "Jätkame koostöös munitsipaalpolitseiga sadama lähistel ühiseid taksonduse kontrollkäike kindlasti ka tulevikus."