Järviku sõnul käis eile patrull kohal ning tunni aja jooksul oli pilt selge. "Keldriaknad on lahti. Keldriakendest on sinna sissepääs olemas ja sees olid eluasemed tekitatud. Seal avastati ka igasuguseid pudeleid, huvitavaid etikette, muidugi süstlaid palju. Täitsa võimalik, et on kuskil mingid vargused toime pandud, aga seda peab uurima riigipolitsei," selgitas Järvik Delfile.

Järvik ütles, et maja kuulub eraomanike kaudu firmadele. "Tänaseks on majaomanikuga ühendust võetud, ta teab ka probleemi olemasolu, aga me alustasime eile ka väärteomenetlust."

Kui omanik laseb aknad kinni lüüa ja teeb koostööd, siis vaatab mupo menetleja Järviku sõnul seda kui kergendavat asjaolu, mis ei tähenda aga seda, et ta peaks pääsema trahvita.

"Ilmselgelt need sissepääsud on seal lahti olnud pikemat aega, sest see elu oli seal mugandatud ikka päris hästi. Seda ei ole võimalik teha ühe-kahe päevaga. Omanik tõenäoliselt ei ole tahtnud temale kuuluva kinnistu eest piisavalt hästi hoolt kanda. Tundub, et ta ei ole käinud vaatamas, ta ei ole käinud oma kinnistu peal. See näitab seda, et on võimalik, et tegemist on lohaka omanikuga."

Just sellesse majja sisenes eile keskpäeval linnakodanikke hirmutanud süstlanarkomaan, kes manustamisvahend käes kesklinna tänavatel ringi tuikus.