Mullikas oli kukkunud vanasse kaevanduskäiku, mis oli ilmselt samal päeval sisse varisenud. Revino juhatuse liikme Margo Pärtna sõnul oli kuu aja pärast poegima pidanud mullika väärtus vähemalt 20 000 krooni, kirjutab Põhjarannik.

Geoloogi haridusega ASi Eesti Energia Kaevandused arendusdirektori Kalmer Sokmani sõnul ei saanud varingut põhjustada läheduses toimuvad Jõhvi-Kukruse tee ehitustööd. “Pigem on tegu vihmasadude tagajärjega. Kui on tugevad sajud, siis vesi uhub maapinda ja enamik vanade kavanduskäikude varinguid toimub just pärast seda,” rääkis Sokman.

Sokmani sõnul suleti varingukohas olnud kaevandus üle kolmekümne aasta tagasi. “Juriidiliselt meie nii vanade käikude varingu kahjude eest ei vastuta, kuigi alati kui võimalik, oleme püüdnud maapinda täita,” ütles Sokman.

Seekord sai Jõhvi vallavalitsus augu täitmises kokkuleppele 300 meetrit eemale tegutsevate tee-ehitajatega. Kõige suuremaks probleemiks kujunes aga mullika korjuse koristamine sügavalt kaevanduskäigust. Selleks sobivat tehnikat polnud ei vallal ega ka päästeametil. Pärastlõunal andiski keskkonnateenistus loa korjus kaevanduskäiku jätta ning auk täita.