„Selle mehe tabamine on endiselt mõrvarühma prioriteet number üks. Paraku see etapp uurimises, kus lootsime kiirelt mõrvari jälgedele jõuda — kasvõi näiteks mõne inimestelt laekunud vihje abil — on praeguseks möödas,“ ütles Koppelmaa Delfile.

Politseil on olemas mõrvarelvalt meesterahva DNA proov ning kuna mõlemad ohvrid olid naised, on Koppelmaa sõnul suure tõenäosusega tegemist mõrvari DNA-ga. „100% kindlust selles ei saabu enne, kui oleme mõrvari kindlaks teinud, aga praeguse info põhjal eeldame tõesti, et meil on olemas kurjategija DNA proov.“

Eesti Kohtuekspertiisi Instituut on praeguseks võrrelnud kurikalt saadud DNA-d ka kõigi riiklikus DNA-registris olevate kurjategijate proovidega ning ühtegi vastet sealt ei saadud.

„Kahjuks ei võimaldata politseile täielikku ligipääsu psühhiaatriahaiglate andmetele. See raskendab antud juhtumi uurimist, kuna meie loodud profiili kohaselt võib mõrvar olla vaimselt ebastabiilne isik,“ ütles Koppelmaa.

Kurikalt saadud DNA-d on võrreldud ka rohkem kui poolesaja mehe DNA prooviga, kelleni jõuti läbi avalikkuselt tulnud vihjete. „Praeguseks võib öelda, et kõigist nendest sadadest vihjetest, mis politseisse saabusid, ei viinud mitte ükski meid kahjuks mõrvari tabamisele lähemale,“ ütles Koppelmaa.

Politsei ootab aga endiselt informatsiooni inimestelt, kes arvavad, et nad teavad midagi mõrvari isiku kohta. Vihjeid saab anda telefoninumbril 50 87 443 või politsei lühinumbril 110.