Haigestumisest teatas koolitüdruku mõrvaprotsessiga liidetud teises kriminaalasjas omavolis süüdistatava Vadim Skorkini kaitsja Alla Jakobson, teatas Harju maakohus.

Kohtuvaidlused pidid algama juba eile, kuid siis taotles kaitsja Alla Jakobson kohtunikult vaidluste edasilükkamist, kuna soovis osaleda advokaat Simon Levini matustel. Kuna taotlust toetasid nii ülejäänud kaitsjad kui ka prokurör, rahuldas kohtunik taotluse, määrates vaidlused tänaseks.

Haiguslehte pole Alla Jakobson praeguseks hetkeks kohtule esitanud. Vastavalt juhtiva riigiprokuröri Lavly Lepa taotlusele teavitab Harju maakohus kaitsja käitumisest advokatuuri juhtkonda.

„Kaitse tõelise soovi korral oleks võinud tagada asenduskaitsja, mida aga ei tehtud,“ märkis riigiprokurör istungil.

Kohus määras kohtuvaidluste uueks ajaks 19-20. veebruari.

Kohtu all on Tiit Ottise tapmiskatses ning Dari tapmises omakasu motiivil süüdistatav Dmitri Štšerbakov , tapmiskatsele ja tapmisele kaasaaitamises ja kihutamises, kuriteo toimepanemisele alaealise kaasatõmbamises ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises süüdistatav Andrei Grišin , tapmiskatsele ja tapmisele kaasaaitamises ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises süüdistatavad Aleksander Semjonov ja Nikolai Galkovski . Galkovskit süüdistatakse lisaks ka omavolis, koos temaga on sama süüdistusega kohtu alla ka Vadim ja Vladimir Skorkin.

Kaks kriminaalasja on liidetud seetõttu, et üht Dari tapmisele kaasaaitamises süüdistatavat meest süüdistatakse ka teises kuriteos. Kehtiva kriminaalmenetluse seadustiku alusel kriminaalasjad ühendatakse, kui ühe ja sama süüdistatava suhtes on algatatud mitu kriminaalasja.

Veronika Dari sai tulirelvast surmavalt haavata 2005. aasta 7. oktoobril kella 7.44 ajal, kui ta oli ületanud Narva maantee ning kõndinud paarkümmend meetrit mööda Kreutzwaldi tänavat Kesklinna vene gümnaasiumi poole. Kreutzwaldi tänav 4 hoovist tulistati neli lasku, millest üks tabas neidu pähe.

Veronika Dari suri teadvusele tulemata 11. oktoobril Mustamäe haigla intensiivraviosakonnas.