Kohtuotsusega rahuldati Eesti Esitajate Liidu ja Eesti Fonogrammitootjate Ühingu hagi AS-i Mööblimaja vastu. Autoriõiguse seaduse alusel mõisteti AS-ilt Mööblimaja teose esitajatele ja fonogrammitootjatele välja 28 698 krooni perioodil 1. märtsist 2006 kuni 30. septembrini 2007 üldsusele esitatud fonogrammide eest.

Kohus asus seisukohale, et hagejate käsitlus õiglase tasu suurusest on põhjendatud.

„Kui avalikult esitatav muusika on osa ärist või tegevusest, on igati õiglane, et ka muusikud selle eest tasu saavad. Suur osa oma äris muusikat kasutavatest ettevõtjatest on seda kohustust mõistnud ning vastavad lepingud sõlminud. Mööblimajaga aga ei jõudnud läbirääkimised kahjuks positiivsete tulemusteni,” selgitas Eesti Esitajate Liidu tegevdirektor Urmas Ambur, miks esitajad ja fonogrammitootjad otsustasid AS Mööblimaja vastu kohtusse minna.

Esitajate Liit ja Fonogrammitootjate liit arvestavad avaliku esituse eest õiglase tasu määramise metoodika puhul ka sellega, kas fonogrammide avalik esitamine on olemuselt vajalik või kasutatakse fonogramme taustaks. Tasumäärade puhul arvestatakse nii muusika kasutamise mahtu kui ka auditooriumi. Nüüdseks on AS Mööblimaja fonogrammide kasutamise lõpetanud.