"Politsei käis nädalavahetusel üle Eesti meelelahutusasutustes vaatamas, kuivõrd peetakse kinni viiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangutest. Üle-eestiliselt oli olukord valdavalt rahulik ning nägime, et meelelahutusasutuste omanikud mõistavad piirangute vajalikkust ja hoiavad enda klientide tervist," räägib ta. "Mõnel korral selgus, et osa baaride ja peokohtade omanikest ei olnud teadlikud kell 22 kehtima hakkavatest piirangutest ning külastajad tarbisid pärast südaööd alkoholi. Politseile teatati ka väiksematest pidudest, kuid politseinike saabudes mindi rahulikult laiali."

Põhja prefektuuris käidi nädalavahetusel ligi 150 meelelahutusasutuses, võimalike pidude kohta tuli kümmekond väljakutset. Lõuna prefektuuris kontrolliti reedel Viljandis, laupäeval Tartus ja Kagu-Eestis meelelahutusasutusi ligikaudu poolesajal korral. Ida ja Lääne prefektuuris käidi samuti mitmekümnes meelelahutusasutuses.

Belitšev tänab kõiki ettevõtjaid, kes viiruse peatamise nimel pingutavad. "Inimestel endil kui ka meelelahutusasutuste omanikel soovitame kindlasti mõelda, kas tänastes oludes, kus iga päev lisandub üle Eesti sadu nakkusjuhte, kaaluvad võimalikud riskid üles koosviibimiste korraldamise," lisab ta. "Terviseameti varasemate ohuhinnangute põhjal saab öelda, et alkoholi tarbimine soodustab omal moel viiruse levikut, kuna ohutunne langeb ja sellega koos väheneb ka hajutatus. Igaüks meist saab anda endast kõik oleneva, et saaksime jõuluaja veeta tervetena pereringis ja vähendada viiruse levikut!“

Möödunud laupäevast keelatud ka erapeod

Kella 22-st kuni 6-ni peavad alates 5. detsembrist oma uksed külalistele sulgema toitlustusettevõtted, meelelahutuskohad ja need avalike ürituste toimumiskohad, kus üritusel osalejatele ei ole tagatud statsionaarset istekohta. Toitlustusettevõtetes jääb endiselt lubatuks klientidele toidu kaasa müümine või kuller- ja veoteenuse võimaldamine toidu ostmiseks. Üheski nimetatud kohas pole lubatud ka erapidude korraldamine. Samuti ühtlustatakse nõuded avalikele üritustele ning spordi- ja liikumisüritustele.