Kuni tänaseni süüdistas Viru ringkonnaprokuratuuri eriti tähtsate asjade prokurör Antti Aitsen Moissejevit altkäemaksu andmises, kuid nüüd kvalifitseeris süüdistuse ühe riigikohtu lahendi alusel ümber süüdistuseks kuriteo sooritamise katses, teatas Delfi korrespondent Ida-Virumaal.

Riigikohus on varasemalt leidnud, et kui jutt on kuriteo imiteerimisest, ei saa kuritegu, mis ei ole viidud lõpuni, pidada kuriteoks, sest olukord oli õiguskaitseorganite kontrolli all. Ka keskerakondlane Moissejev tabati kuriteo matkimise käigus.

Ajalehe Põhjarannik andmetel selgitas Aleksandr Moissejev kohtuprotsessil altkäemaksu andmise katset politseinikule sellega, et ta pidi valida kahe halva variandi vahel.

Moissejevit süüdistatakse selles, et ta ülemöödunud aasta 26. augustil  üritas sundida Ida prefektuuri majanduskuritegude talituse vanemkomissari Jevgeni Fedorenkot mõjutama kriminaaluurimist ja võtma vastu Moissejevile soodne otsus kahes kriminaalasjas.

Selle eest lubas Moissejev tänada politseinikku kolmesaja tuhande krooniga, millega maksmist lubas kolmes osas. Kahe päeva pärast, 2008. aasta 28. augustil üritas Aleksandr Moissejev vanemkomissarile üle anda esimese osa 100 000 krooni ja ta võeti kinni.