Kohvik Pirosmani juhatuse liige Rati Samkharadze sõnul korraldati 13. novembri õhtupoolikul paarikümne politseiniku ja teenistuskoertega ühisreid tema juhitavasse kohvikusse, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

“Sõna rääkimata hakati läbi otsima ruume, tuvastama tööruumides ja saalis viibinud isikuid ja kontrollima nende dokumente. Reidi osalejad viibisid koertega kohviku saalis külaliste läheduses, millega tekitati inimeste seas paanikat,” kirjeldas Samkharadze paari nädala eest toimunut.

Oma kirjas juhtis Samkharadze siseministri ja politsei tähelepanu sellele, et operatsiooni ajal viibis kohvikus koos oma seltskonnaga ka kuulus Itaalia laulja Toto Cutugno, kes olevat Samkharadze väitel toimunust täielikult šokeeritud.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja sõnul oli tegemist kodakondsus- ja migratsiooniameti (KMA) reidiga, millest lisaks politseile võtsid osa ka KMA töötajad ja piirivalvurid. KMA pressiesindaja teatel oli reidi eesmärgiks erinevates Tallinna toitlustusasutustes tuvastada ja kontrollida illegaalset immigratsiooni ja ebaseadusliku töötamist.