Tule leviku takistamiseks puhastatakse lõkkekoha ja grillimise koha vahetu ümbrus vähemalt 0,5 meetri ulatuses kuivanud taimestikust, oksadest ning muust põlevmaterjalist vältimaks selle süttimist lahtisest leegist, kõrgest temperatuurist ja sädemetest, teatas Erametsakeskus.

Parim paik metsas puhkamiseks ja vajadusel lõkke tegemiseks ning grillimiseks on selleks ettevalmistatud laagri- ja lõkkeplatsidel.

Tule tegemisel ja grillimisel tuleb jälgida tuule suunda ja tugevust, et sädemed ei langeks hoonele, metsale, kuivanud taimestikule, turbapinnasele või muule põlevmaterjalile. Tuld võib teha vaid juhul, kui tuule kiirus jääb alla 5,4 m/s; 1-meetrise läbimõõduga lõkkeplats peab asuma vähemalt 15
meetri kaugusel mis tahes hoonest või põlevmaterjali lahtisest hoiukohast ja tuleohtlikul ajal vähemalt 20 meetri kaugusel metsast.

Lõkkekohas ja grillimisel peab olema vähemalt üks tule kustutamiseks mõeldud tulekustutusvahend, soovitatavalt vähemalt 2 kg tulekustuti.

Erametsakeskus korraldab koostöös päästeametiga Euroopa Liidu poolt rahastatava Life programmi raames sel aastal mitmeid koolitusi metsatulekahjude ärahoidmiseks.

Täpsem info: www.eramets.ee/life