"Töölised helistasid kohe hädaabinumbrile 112 ja lõpetasid kohapeal raietööd, esemeid ei puudutatud," ütles Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets, kelle sõnul käitusid 1. detsembril kella kolme ajal ohtlikud esemed leidnud metsatöölised väga oskuslikult, kirjutab
.

Kuigi Saarte Häälele oli vihjatud, et tegemist on läbi aegade suurima sõjamoonaleiuga, lükkas pressiesindaja selle väite ümber.

"Tegemist oli pigem keskpärase leiuga ning lõhkekehad olid pinnase all eri kohtades paari-kolmekümnemeetrisel alal," lausus Saaremets, selgitades, et leiti 17 miinipildujamiini ja kolm käsigranaati.

Enamik Kaimri metsast raskesti ligipääsetavast kohast leitud esemetest oli halvas seisus ega kannatanud transporti. Seetõttu hävitati need kohapeal.  Saaremaal on lahingmoona leidmine üsna tavapärane ning Lääne-Eesti pommigrupi juhataja Janek Sõnumi hinnangul jagub leide veel aastakümneteks.

"Kui keegi leiab plahvatusohtliku eseme, ei tohi seda mingil juhul puutuda ega transportida," rõhutas Viktor Saaremets, tuletades inimestele veel kord meelde, et leiust tuleb teavitada hädaabinumbril 112 ja leiukoht märgistada, et see hiljem ka üles leitaks.